Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Postižení není vlastnost

Zvukotěsný Kráťa - to je super. Dík za tip, budu to používat.
Jak jsi přišel na to, že by mohl být zasahován něčí outlocit?
Pravděpodobně jsi pana Krásu špatně pochopil. On to jistě nemyslel tak, že by společnost mohla za postižení, ale že to je kompenzace toho, že se člověk např. nemůže ani sám napít (když má něco s rukama) a potřebuje k tomu asistenci a ta asistence něco stojí. A jakými myšlenkovými pochody jsi došel k tomu, že za mou zvukotěsnost můžeš částečně i ty, nechápu už vůbec.
S tou korektností, či spíše "megakorektností" a úplným přeháněním s tebou souhlasím. Jednou jsem někde četl, že v USA se uvažovalo o tom, že přepíší knihy Marka Twaina a nahradí v nich Černochy Afroameričany. To by pak snad i u nás přepsali Mikeše a nahradili Cikány za Romy. :-) Navíc nechápu, proč jim vadí Černoši, ale úplně normálně používají "Běloch". Proč ne Euroameričan, nebo třeba Australoameričan? Ta díla přejmenovali v Říšském muzeu v Amsterdamu
http://zpravy.idnes.cz/prejmenovane-obrazy-rijksmu seum-amsterdam-fe5-/zahranicni.aspx?c=A151216_1421 03_zahranicni_mlb
Jaké má pan Krása starosti nevím, věřím, že jich nebude málo. Jaké mám já, zase netušíš ty. To, jak se vyjadřuješ mi je zcela putna. Mluv si přeci jak chceš, je to tvoje vizitka. A určitě se i jinak mluví doma a jinak na veřejnosti.
Článek nikomu nic nepřikazuje, je to pouze osvěta. Něco jako třeba kdyby někdo napsal článek o tom, jak (ne)vysvětlovat cestu lidem, kteří nevidí. Často to totiž neznalí (neuvědomí si to - nedělají to schválně) vysvětlují ve stylu: "Půjdete rovně až k tomu žlutému domu, tam zahnete vlevo a potom do té jednosměrky vpravo." :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články