Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zhubnout?

To sice nie, ale napisal si trosku blbost jednu ako vsak viaceri, ale nechcem zbytocne rozpitvavat vlakno reagovanim na nejake polopravdy, ci pripadne zavadzania. Inak samozrejme, ze hladovanie a dieta niekam vedie, ale otazka je, ci chce clovek hladovat a dietovat po zvysok zivota alebo nie. Asi nikto nechce, takze v principe je tato cesta slepa.
Cardio pod 45 min je neucinne je zalozene na zaklade coho?
Nicoho. Je to samozrejme blbost, asi zalozena na tom, ze pod pojmom cardio sa casto rozumie promenada na stacionarnom bicykli (ktoru ja moc neuznavam).
Samozrejme ucinne je aj 10min cardio. otazka je, co robis.
Velmi zjednodusene sa da povedat, ze ak si mas napriklad vybrat medzi plavanim, cyklistikou a behom, tak co sa tyka zataze urcite v tomto poradi. Plavanie sa dokonca ako cardio velmi neodporuca a radi sa skor k uvolnujucim cviceniam, pretoze telo je sice namahane komplexne, ale ta voda nas nadlahcuje tak, ze tej energie proste tolko nevydame. Beh je zase ucinnejsi ako cyklistika, ale zase by som rozlisoval aky beh a aka cyklistika. Taky vyslap do 10% stupania ta prevetra samozrejme vyrazne viac ako nejaky poklus v 10km/h rychlosti.
Najucinejsi "spalovac energie" je beh do schodov, respektive beh do kopca. 10minut na schodoch spali urcite viac kalorii ako 45 min "cardio" na stacionari. A schody mame skoro vsade, niektori dokonca mozme trenovat zadarmo v cinziakoch, ale kto by chodil dnes po schodoch, ze;o)?
Dalsia dobra vec je kruhovy trening, ktory je napriklad u nas v meste velmi popularny, pretoze sestranica si otvorila take fitko pre zeny a robia tam kruhove treningy a chodi tam snad 1/3 mesta momentalne. Predpokladam, ze boom po case opadne, pretoze kruhovy trening by som neodporucal zaciatocnikovi. Primarne je urceny pre ludi s kondiciou uz a ma za ucel zvysit zataz, ktoru pocas bezneho cvicenia nevieme dosiahnut. Ono pri cviceni totizto nastane po case jedna vec a to, ze telo si zvykne na zataz a prestane mu stacit, cize napriklad ubytok hmotnosti sa zastavi. Vtedy treba pridat a ked uz nie je co a kam treba zmenit trening. A vtedy by mal nastupit kruhovy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny