Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pepřový sprej- ano nebo ne?

Dobrý den,
často se vracím z práce sama pozdě večer domů a mám docela strach. Říkala jsem si, že bych si koupila nějaký takový pepřový sprej. Kamarádka mi říkala, že takový pěnový pepřák zasáhne jenom toho útočníka a ne mě, jak je to u normálního spreje. Je to pravda? Myslíte si, že bych si ten pepřák měla koupit? Nebo bych měla spíš začít chodit někam na sebeobranu? Moje kamarádky ted začaly chodit na tu Krav Magu,ale mě by to asi moc nešlo. Asi se bojím zbytečně, ale člověk nikdy neví..:-/ Teď když jsou všude ti uprchlíci... Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zena ma jen nekolik malo moznosti. 1.kricet a doufat, ze nekdo uslysi...v pripade zavahani utocnika…
helemese 02.08.2015 20:59
helemese
Zuby, nehty, to může pomoci v případě, že se útočník snaží o znásilnění. Pokud mu jde jen o kabelku,…
Prasak 02.08.2015 21:45
Prasak
V pripade, ze jde o kabelku si musi uvedomit, ze je to jen blba kabelka! A ze se vubec nevyplati hra…
helemese 02.08.2015 22:12
helemese
Držet kabelku nebo tašku je stejný reflex, jako při pádu držet sklenici, nebo cokoliv jiného, aby se… nový
Henessy 07.08.2015 18:35
Henessy
Pepřovej sprej je k ničemu stejně jako plynová pistole pokavaď ho netrefíš přímo do ksichtu tak útok… poslední
sambilionk 07.08.2015 23:24
sambilionk

Zena ma jen nekolik malo moznosti.

1.kricet a doufat, ze nekdo uslysi...v pripade zavahani utocnika, okamzite uteci.
2.Uteci
3.Moment prekvapeni...kopnout do kouli, uteci. Bohuzel moment prekvapeni je vetsinou na strane utocnika.
4.Zkusit aspon kosnout do ruky, jakkoliv se vyvleci ze sevreni a uteci
5.Peprak ci paralyzer jsou moznosti...kdyz se podari pouzit, da vice casu pro utek.

Nema ani smysl se snazit branit, protoze 60kg zena se 100kg muzi proste nikdy nemuze ubranit. Ona ani 100kg zena se 100kc muzi nemuze ubranit. Hustsi svalova tkan a kopec testosteronu davaji proste velkou prevahu. Muze ho zaskocit a uteci, nemuze mu vzdorovat. Realita neni ani film, ani hloupa prirucka. Pokud je k nemu celem, pak jeden az dva udery a to co nejbolestivejsi, pak okamzite mizet. Kdyz je jistota, ze je v nebezpeci, zkusit uchlacholit, na oko mu treba vyhovet...proste ho trochu oblbnout a v pravy okamzik poradna rana mezi nohy a zdrhat.

Nastesti ne kazdej uchylak je agresivni bijec co jde jasne za svym...spousta z nich se da zaskocit. Nejednou pomohl obycejny krik k tomu, aby se dal na utek on. Kdyz se ale natrefi na zkuseneho nasilnika, vysledek je nejspise predem urceny a zadna snaha zeny to prilis neovlivni.

Slecnam krav maga mozna bude vyhovovat, treba je to bude bavit a treba si zlepsi postavu. Nicmene schopnost ubranit se jim to zlepsi jen nepatrne. To by museli delat spoustu let...

Zuby, nehty, to může pomoci v případě, že se útočník snaží o znásilnění. Pokud mu jde jen o kabelku, tak tam pomůže jen pevně držet, křičet a doufat, že to pustí a uteče, nikoliv že dá oběti pěstí mezi oči a pak sebere kabelku.
Každopádně je třeba v nejistých místech jít s pepřákem v ruce, nikoliv na dně kabelky.

V pripade, ze jde o kabelku si musi uvedomit, ze je to jen blba kabelka! A ze se vubec nevyplati hrat si na hrdinu. Kabelku pustit a byt rada, ze se me nic nestalo, to je reseni. Prijit o par tisic je lepsi, nez prijit o zdravi. Krom toho i 2 vyrazeny zuby stoji dneska vic, nez mobil s dokladama dohromady.

Pepřovej sprej je k ničemu stejně jako plynová pistole pokavaď ho netrefíš přímo do ksichtu tak útok nezarazíš kdysi v práci jsme to po sobě stříkali a brečeli akorát psi u země.:-)Elektrika je jistota....(sebeobrana je věc dobrá jenže se tomu musíš dost věnovat ,takoví ty opičárny co ukazujou v tv pro záchranku hodinu tejdně atd jsou na nic když pravidelně netrénuješ,navíc u ženský je tohle sporný jestli to má cenu vs použití v reálu proti nějakýmu magorovi zda je to pak schopná použít,něco jsem učil ségru a nevím nevím jestli by to byla v reálu schopná použít)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru