Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem škola :-(

Zdravím vím že už je asi pozdě ale chtěl bych se zeptat jestli mám skusit podat přihlášku na střední školu informačních technologií s celkovým průměrem 2,7 za osmý i devátý ročník ;) dělat práci na počítačích chci už od šesté třídy ale když se podávali přihlášky v deváté třídě tak mi všichni říkali že nemám šanci atd :( tak mám to skusit příští rok nebo se na to vys*at a jít na něco lehčího ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spolužák byl taky zapálený do počítačů.... Rozhodl se jít tedy na IT školu. A dodnes toho lituje pro…
Bargoner 22.08.2015 15:29
Bargoner
Není IT jako IT. U programátorů bych naopak řekl, že tak alespoň 80 % z nich vysokou má.
Wikan 22.08.2015 16:37
Wikan
Tady jde především o střední školu. Ty jsou opravdu na hovno, vývoj IT je desetkrát rychlejší, než v…
Prasak 22.08.2015 19:59
Prasak
V podstate jsme u toho, ze pro vetsinu technickych oboru je nejdulezitejsi dobre zvladnuti matematik…
RedMaX 22.08.2015 20:12
RedMaX
Osobne bych programatorovi doporucil nejake matematicke gymnazium a cloveku, ktery se chce hrabat v… nový
Prasak 22.08.2015 21:42
Prasak
Myslíte, že on zvládne gymnázium? haha nový
Ads 23.08.2015 18:53
Ads
To musí vědět on sám. nový
Prasak 23.08.2015 20:27
Prasak
Heh, byl jsem na tom úplně stejně na ZŠ, v 5. i 6. třídě jsem měl pár čtyřek (kromě M, z té jsem měl… nový
001 24.08.2015 18:20
001
Vidět, že ses při psaní tohoto příspěvku opravdu snažil :-) poslední
Prasak 24.08.2015 20:07
Prasak

Spolužák byl taky zapálený do počítačů.... Rozhodl se jít tedy na IT školu. A dodnes toho lituje protože to absolutně nebylo to, co by od té školy očekával.
Dnes je taková doba, většina žáků na ZŠ je zapálených do PC, rádi hrají hry, atd.... a myslí si, že IT škola bude něco jako Informatika na ZŠ. Ale bohužel je to podle mě nejvíce zbytečná škola na kterou se dá jít. Většina věcí co se zde učí jsou staré, neaktuální zbytečnosti. A když potom ten student zjistí, že mu to je vlastně úplně k ničemu tak snaha je taky nulová.
IT člověk se to musí učit všechno doma, popřípadě nějaká brigáda a když chodit do školy tak jen pro papír. Teď nevím kde, ale viděl jsem rozhovor s jedním velkým zaměstnavatelem právě tohoto oboru a říkal že asi 90% zaměstnanců nemají vystudovanou IT školu, ale prostě byl to jejich koníček, měli za sebou praxi a spoustu zkušeností a takové upřednostní před těmi co mají školy, protože věděl, co se na těch školách učí.

V podstate jsme u toho, ze pro vetsinu technickych oboru je nejdulezitejsi dobre zvladnuti matematiky a fyziky, v IT to plati stoprocentne. Ze ucitele (pripadne ministersti urednici zodpovedni za tvorbu osnov) casto nezvladaji rychlost vyvoje IT neni nic podivuhodneho. Osobne bych programatorovi doporucil nejake matematicke gymnazium a cloveku, ktery se chce hrabat v hardwaru spis elektro skolu s tim, aby vybranou cast IT rozvijel jako svuj konicek po skole.

Heh, byl jsem na tom úplně stejně na ZŠ, v 5. i 6. třídě jsem měl pár čtyřek (kromě M, z té jsem měl na ZŠ vždy za 1, prostě mě bavila), ale od sedmé třídy jsem se začal snažit a nakonec jsem se dostal na školu se zaměřením IT. Musim říct, že kdybch nechytil tři nejzapálenější učitele pro IT, tak by mi ta škola nedala nic. Takže už pokukuji po VŠ. :))

A ano, čeština mi dělá větší problémy než angličtina, což je smutné, já vím.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru