Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Škola

Dobrý den..mám problem s matikou..navštěvuji první ročník střední školy..obor který se zabývá chemii..a vůbec mi nejde matika..já vím že je teprve září ale právě proto, potom to bude horší:( chci zajít k doktorovi jestli nemám dyskalkulii ale to si myslím že je nesmysl..na ZŠ i taky matika nešla te všeho jsem měla 1-2 ale z matiky 3-4..učím se jak to jen jde..ale mamka furt tlačí že málo a já se musím učit také na jiné předměty..když dělám domácí úlohy tak to jde protože ně nikdo netlačí mám na to čas, klid.apod..ale jakmile dostanu test tak zapomenu všechny prvidla počítání...klidně i jednoduchou matiku..co by jste dělali vy? :/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
matika na prvním stupni je jednoduchá co např ti nejde?(krom gramatiky)
Ekmos 03.01.2016 01:47
Ekmos
Tak ono je matematika jednoducha i na te stredni skole. Problem je v tom, ze na zakladni to neni sna…
helemese 03.01.2016 11:51
helemese
Ja treba nikdy ani nepochopil, jak nekdo vubec muze mit nejaky problem se stredoskolskou matematikou…
Ekmos 03.01.2016 12:18
Ekmos
Sytý hladovýmu něvěří. Jiní zase umí uplést svetr i bez variací, permutací, komlexních a imaginárníc… poslední
Prasak 03.01.2016 12:38
Prasak

Tak ono je matematika jednoducha i na te stredni skole. Problem je v tom, ze na zakladni to neni snad ani matematika, jen takove pocitani. Zakladni pravidla, co ma prednost pred cim, jak pocitat zavorky. Pak dostanes nejlehci linearni rovnice, stupidni kvadraticke, par prikladu na 2 rovnice o 2 neznamych a nejzakladnejsi vypocty na obsah a objem. Je to fakt jen takova pripravka, nez matematika :)

Na stredni, kdyz se to zacne brat vazneji, tak holt nekteri maji problem. To, ze se nekdo nauci pocitat na zakladce neznamena, ze mu jde matematika :) Na stredni, kdyz se zacina trochu rypat do taju matematiky se ukaze, kdo tomu rozumi a kdo ne. Ovsem pokud jsou spatne zaklady ze zakladni skoly, tak muze mit problem kazdy. Zakladka by mela prave pripravit. Pokud ucitel nuti jen systematicky sprtat, pak budou mit jeho zaci radove vetsi problemy v prvaku na stredni nez trida, ktera byla nucena matematiku chapat. Ja treba nikdy ani nepochopil, jak nekdo vubec muze mit nejaky problem se stredoskolskou matematikou, povazoval jsem ji vzdycky za hrozne jednoduchou. Pravda, me ucitelky na zakladce i na stredni byly vyborny.

Ucitele udelaji hodne a bojim se, ze tam to jde dneska do kopru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru