Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Angína - jak se nejrychleji uzdravit, otázky k nemoci

Dovolim si trosku oponovat v jednom tvrdeni.
Antibiotika su dnes predpisovane ako bezne tabletky, ci vitaminy a to hlavne z dovodu, ze lekari chcu mat pokoja rodicia naopak byvaju casto hystericki a dozaduju sa ich (mama este pracuje ako detska sestra, sestra bola, tiez, teta tiez...mam dost info z prostredia).
Mne pride (podotykam ako laikovi) divne na obycajnu anginu jest nejake tabletky. Co samolieciaca schopnost organizmu? Moj 7 rocny syn este antibiotika nemal, na rozdiel od jeho sukmenovcov, ktori ich jedia ako vitaminy ako na beziacom pase. Imunitu ma asi nadstandardnu a chory byva naozaj malokedy.
Ide mi hlavne o to, ze podla mna prilis castym uzivanim antibiotik si clovek oslabuje vlastnu samolieciacu schopnost, kedze telo si zvyka na ich vypomoc a navyse nase vlastne bakterie sa stavaju na ne po case rezistentnymi a antibiotika uz nemaju taku ucinnost.
Pred par dnami som prekonal mensiu chripku/anginu. Rozdiel medzi nimi byva tenky, takze netvrdim, ze to bola zrovna angina.
Symptomy:
Vecer mi zacal tiec sopel, do rana som ho uz mal husty a navyse ma silne bolelo hrdlo. Pocas dna som sa zacal citit zle, zyvsena teplota a pod. Klasicke priznaky.
Zostal som lezat, respektive rano vstat zaniest maleho do skoly, potom si lahnut a obcas zdvihnut telefon, ci nieco spravit na nb. Raz za den som musel aj niekam na chvilku ist, ostatne veci som odmietal.
Na treti den mi uz bolo vyrazne lepsie, hrdlo nebolelo, sopel sa uz tak mohutne netvoril, teplotu som mal uz len miernu a musel som ist riesit vypadok netu na strechu. Vonku bolo prijemne, oprava mi trvala asi 4h a pocas toho som sa pekne vypotil, takze po prichode domov mi bolo lepsie ako rano ked som odchadzal. Mozno ten cerstvy vzduch, mozno to, ze som na chorobu nemyslel a len pracoval, mozno to vypotenie.
Po piatich dnoch mam uz len zvysky sopla, trosku zachripnuty hlas a to cele som dosiahol len uzivanim celaskonu (3x500mg denne) a pitim tekutin. Jedol som skor menej.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny