Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohorky - kvalita/cena

Zdravím, dokáže někdo poradit ohledně nákupu pohorek? Pro muže i ženu, náročnost na terén, běžná turistika po horách, jaro - podzim, zimní túry ne, ale hlavně léto. Cenové rozpětí - max. 3k (za 1 pár bot), +- nějaká ta stokoruna. Velikosti klasické - muž 8 a žena 4. Chci rady od někoho, kdo má vlastní zkušenosti s botami, nabídek je mnoho, tak je těžké se rozhodnout a předpokládám, že při dobré péči boty vydrží mnoho let. Za rady děkuji. LM

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz od malicka som nosil do hory len tenisky. Vsetci sa mi vzdy smiali, ze do hor potrebujem pevnu to…
fleg 05.10.2015 09:37
fleg
Kdysi mi také stačily tenisky. Asi před patnácti lety jsem zakoupil řádné pohorky (je na nich napsán… poslední
hynajs 28.10.2015 09:13
hynajs

Uz od malicka som nosil do hory len tenisky. Vsetci sa mi vzdy smiali, ze do hor potrebujem pevnu topanku (to je taky axiom, ktory kazdy pouziva), ale mne sa proste tenisky osvedcili, kvoli pohodliu chodidla pri dlhych turach. Mali jednu nevyhodu, prepustali vodu, takze obcas to pohodlie nebolo az take ake som chcel, ked prsalo, ci bol vlhky teren.
A potom prisli nepremokave materialy a dnes uz nosim goratexove Adidasy, alebo vyssie spominane Salomony. Doteraz ma nikdy nesklamali.

Kdysi mi také stačily tenisky. Asi před patnácti lety jsem zakoupil řádné pohorky (je na nich napsáno prabos, další parametry nevím) a nedám na ně dopustit. Pohodlné, noha se nepotí, nepromokavé a hlavně ani na mokré skále neuklouznou.
Neříkám, že trasa Baníkov - Tri kopy v Roháčích by se nedala v teniskách zdolat. Ale nedoporučuji, může jít o život.

Nejsem odborník, abych tazateli doporučil nejlepší pohorky. Jenom chci připsat, že se mi tenisky nezdají vhodné :-) .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru