Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pohorky - kvalita/cena

Zdravím, dokáže někdo poradit ohledně nákupu pohorek? Pro muže i ženu, náročnost na terén, běžná turistika po horách, jaro - podzim, zimní túry ne, ale hlavně léto. Cenové rozpětí - max. 3k (za 1 pár bot), +- nějaká ta stokoruna. Velikosti klasické - muž 8 a žena 4. Chci rady od někoho, kdo má vlastní zkušenosti s botami, nabídek je mnoho, tak je těžké se rozhodnout a předpokládám, že při dobré péči boty vydrží mnoho let. Za rady děkuji. LM

Předmět Autor Datum
Záleží také jaká turistika - stačí-li pouze botky po kotníky, či nad kotníky. Já osobně mám boty za… nový
icepower32 04.10.2015 19:38
icepower32
Já bych mohl doporučit značku Merrell, nic lepšího jsem na noze neměl, podrážka Vibram a membrána Go… nový
Roker 05.10.2015 03:23
Roker
Uz od malicka som nosil do hory len tenisky. Vsetci sa mi vzdy smiali, ze do hor potrebujem pevnu to… nový
fleg 05.10.2015 09:37
fleg
Kdysi mi také stačily tenisky. Asi před patnácti lety jsem zakoupil řádné pohorky (je na nich napsán… poslední
hynajs 28.10.2015 09:13
hynajs
Zkus kouknout i na Asola. Já jsem s nimi spokojený. Nosím je hodně často a v pohodě. nový
Zdoter 05.10.2015 10:18
Zdoter
Co bych s urcitosti videl jako hlavni parametr je podrazka Vibram, jsou nevim teda jestli nejlepsi,… nový
RedMaX 08.10.2015 21:39
RedMaX
Jinak hlavne pred koupi vyzkouset. Dam priklad meho otce,ktery si proste pohorky nevybere, protoze m… nový
Zdoter 09.10.2015 20:04
Zdoter
Dik, to jsem nevedel, zkusim se na ne nekdy podivat, ale rekl bych ze minimalne v Praze moc videt ne… nový
RedMaX 10.10.2015 09:17
RedMaX
primo specializovanou prodejnu. Třeba já je kupoval v jednom "obyč" sportu a měli dokonce lepší cen… nový
Zdoter 10.10.2015 16:08
Zdoter
Já nedám dopustit na kožené kotníkové pohorky s membránou. Koupila jsem si asi před 10 lety a až na… nový
Katka M. 27.10.2015 15:14
Katka M.

Záleží také jaká turistika - stačí-li pouze botky po kotníky, či nad kotníky. Já osobně mám boty za 3,5k od Salomonu a po 3 letech turistiky (Tatry, Slovenský ráj, Šumava, město - zimní šplíchanice) stále vypadají jako nové. Jsou vodotěsné, tudíž pokud nenateče voda vrchem, jsem pořád v suchu. Noha se v tom nepotí a i navíc vypadají pěkně, takže se člověk nemusí stydět vzít si je jen tak, mezi lidi. Ovšem nejdůležitější je, si boty pořádně vyzkoušet. Kvalitnější obchody s outdoor obuví mají k dispozici stěny s různými povrchy, kde si vyzkoušíte přilnavost a celkovou stabilitu za různých okolností.

Uz od malicka som nosil do hory len tenisky. Vsetci sa mi vzdy smiali, ze do hor potrebujem pevnu topanku (to je taky axiom, ktory kazdy pouziva), ale mne sa proste tenisky osvedcili, kvoli pohodliu chodidla pri dlhych turach. Mali jednu nevyhodu, prepustali vodu, takze obcas to pohodlie nebolo az take ake som chcel, ked prsalo, ci bol vlhky teren.
A potom prisli nepremokave materialy a dnes uz nosim goratexove Adidasy, alebo vyssie spominane Salomony. Doteraz ma nikdy nesklamali.

Kdysi mi také stačily tenisky. Asi před patnácti lety jsem zakoupil řádné pohorky (je na nich napsáno prabos, další parametry nevím) a nedám na ně dopustit. Pohodlné, noha se nepotí, nepromokavé a hlavně ani na mokré skále neuklouznou.
Neříkám, že trasa Baníkov - Tri kopy v Roháčích by se nedala v teniskách zdolat. Ale nedoporučuji, může jít o život.

Nejsem odborník, abych tazateli doporučil nejlepší pohorky. Jenom chci připsat, že se mi tenisky nezdají vhodné :-) .

Co bych s urcitosti videl jako hlavni parametr je podrazka Vibram, jsou nevim teda jestli nejlepsi, tolik bot jsem na noze nemel, ale proste dobry a mas jistotu. U noname pohorek se mi stalo, ze klouzaly i na relativne malo vlhkem terenu a moc to potom neslo chodit.

Jinak hlavne pred koupi vyzkouset. Dam priklad meho otce,ktery si proste pohorky nevybere, protoze ma uzkou nohu a na ty moc nedelaj a temer ve vsem mu noha plave.

Sam mam uz letite pohory od Fitwellu, maji nejakou vlastni levnejsi membranu a staci to, boty mi na noze sedi jak ulite. Otcovi jsem koupil pohorky od Prabos v pracovni obuvi a nakonec jsem si je vzal kvuli tomu, ze jsou proste sirsi, takze je muzu zhodnotit taky, chodit se v tom po horach da, puchejre nemam, ale komfort je nizsi nez v tech Fitwellech.

Za cca. 3.000,- uz sezenes slusne boty, hlavne ale chodit po kramech a zkouset nez padnou. Kvalitni bota se nerozchazi a puchejre neudela a sedne okamzite.

Jinak viz. fleg, tak zminim toho sveho otce, ktery chodi po horach v sandalich od Salomonu s pevnou spickou. Nevim, jestli to jsou presne tyto, ale neco takoveho. Rika, ze pokud neprsi, tak nikdy nechodil v nicem lepsim, samozrejme je to hlavne na leto, proste do hezkyho pocasi.

[img=http://www.denalisport.cz/image/product/jpg/8361/sandaly-high-colorado-lago.jpg]http://www.denalisport.cz/image/product/jpg/8361/s andaly-high-colorado-lago.jpg[/img]

Já nedám dopustit na kožené kotníkové pohorky s membránou. Koupila jsem si asi před 10 lety a až na ošoupanou podrážku a uvnitř trochu ochození jsou stále skvělé. Povrchu ošetřuju vhodným krémem pro kůži s membránou... takže je v nich sucho a šlape se v nich jedna báseň.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru