Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je to úvaha? :)

Děkuji.
Ze začátku jsem to plánoval udělat jako úvahu, ale ten film se mi tak znechutil, že jsem prostě psal. Bez přemýšlení. Zkusím udělat druhou verzi, která už bude úvaha. Doufejme.

Je tu:
Jakmile jsem zjistil, že se mám dívat na film Vlasy, tak jsem se hned začal zajímat, co to je za film, o čem vůbec je a jak bude působit na mě? Po chvíli hledání na internetu jsem zjistil, že se jedná o velmi oblíbený film. Ale proč?
Film se odehrává v šedesátých letech v New Yorku, kde mladý muž potká partu hippies. Jak vlastně tito lidé žili? Co dělali a jak se chovali? Čeho všeho byli schopní? Ačkoliv mi film o životu hippies nic nového nedal. Nevím, jestli bychom se teď zachovali stejně jako postavy ve filmu v tehdejší době, ale podle mě ne. Podle mého názoru měli tito lidé velmi zajímavý a neočekávaný život plný dobrodružství, ale i strasti. Byli schopní vtrhnout na cizí hostinu, pobuřovali policii a pravděpodobně většina z nich brala drogy. Co víc dodat? Ačkoliv si myslím, že tento způsob života je naprosto nevyhovující. Tak musím smeknout před druhou polovinou filmu, kde se dostalo takové obětavosti, kterou by v dnešní době asi nikdo nebyl schopný podstoupit. Zkuste se vžít do jejich situace. Uvažujte o tom, že musíte jít na vojnu, i když se nestihne rozloučit se svou drahou polovičkou. Váš přítel je samozřejmě na tolik obětavý, aby riskoval svůj život tím, že dojede k vám na základnu v převlečení za seržanta a navrhne vám, abyste si vyměnili uniformy a identity. Udělali byste to s tím vědomím, že váš přítel, ačkoliv nemá vojenský výcvik, může byt odvolán do války? Přesně ve filmu se tak stalo a kamarád hlavního hrdiny zůstal na základně a mezi tím, kdy hlavní hrdina trávil čas se svojí milou, byl povolán do boje, kde zemřel.
Myslíte si, že byste byli schopni se pro někoho takto obětovat? Nebo riskovat, aby se pro vás někdo obětoval? Myslím si, že i když už dávno není doba hippies, tak bychom stále mohli byt dosti stateční na to, abychom byli schopní toto riziko, pro kamaráda, podstoupit. Nebo ne?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny