Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ojeté auto

Dobrý den, předem upozorňuji, že autům moc nerozumím, a proto se chci zeptat. Na jiných fórech mi nadávali do blbců, tak doufám, že tady se tak nestane. Bude se jednat o moje první auto. Mám ušetřeno 150 tisíc, už jsem na internetu i něco vyhlédl, ale pokud tady má někdo nějaké tipy. Nepotřebuji nutně kombíka, spotřeba tak do 7 litrů a budu s tím jezdi skoro každý den. Za každou radu předem moc děkuji :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
150kKč, to už je celkem dost. Když tomu nerozumíš a nemáš žádné extra požadavky, což takhle pouvažov…
Yarda 04.11.2015 09:26
Yarda
Je to dacia, takze by musel nasetrit opravdu jeste hodne, aby mel trochu rozumny auto. Jako dacie ne…
bahno 04.11.2015 12:41
bahno
Што такое rozumnej motor ? Je tam stejný, jako mám v thalii co mi už 8 let dobře slouží. Akorát le…
Yarda 04.11.2015 13:37
Yarda
Dejme tomu. Tak kdyz si pridam klimu, rezervu a radio, smirim se z bilou barvou a ozelim tempomat, t…
bahno 04.11.2015 14:17
bahno
A co má bejt. Mne tehdy taky zlákala cena "již od 163 tisíc Kč". Tak jsem se o to začal zajímat, ta… poslední
Yarda 04.11.2015 14:42
Yarda

150kKč, to už je celkem dost. Když tomu nerozumíš a nemáš žádné extra požadavky, což takhle pouvažovat o nějakém novém vozu, třeba o tomhle:
sandero
Pravda, kočkolap to není a budeš ještě muset pár peněz našetřit, ale budeš mít dvounebokolikaletou záruku, neseberou ti ho cajti jako kradené (to se stalo jednomu kolegovi), nebudeš mít potíže s přihlášením, že předchozí majitel tam udělal nepovolené úpravy (to se stalo jinému kolegovi), o přetočeném tachometru, utajené havárii a potřebě vrazit do toho dalších pár korun, aby to vůbec mohlo na silnici (to se sice nikomu známému nestalo, ale není šprochu...) nemluvě.

Je to dacia, takze by musel nasetrit opravdu jeste hodne, aby mel trochu rozumny auto. Jako dacie nejsou spatny, ale ta cena co tam ukazujou je za hladolet uplne beze vseho. A kdyz si tam da clovek rozumnej motor, klimatizaci a par drobnejch kravinek, najednou to bude stat 300kKc ani nemrknes.

Што такое

rozumnej motor

?
Je tam stejný, jako mám v thalii co mi už 8 let dobře slouží. Akorát letos mi odešla baterka (byla tam původní a už loni mi v servisu říkali, že přesluhuje), ani se nerozloučila, tak jsem se musel nechat nechat odtáhnout, ale zaplatila mi to pojišťovna. A pokud nebudu chtít tahat přívěs nebo závodit na německých dálnicích, tak ten motor (benzín 1,2l, 16v) úplně stačí. Taky jsem tehdy hledal s podobným rozpočtem ojeťák a nakonec jsem koupil tohle a jsem úplně spokojený.

Dejme tomu. Tak kdyz si pridam klimu, rezervu a radio, smirim se z bilou barvou a ozelim tempomat, tak jsem na 220kKc. No, ale kdybych chtel jeste stresni liziny, tak uz jsem v haji, pac je k tyhle motorizaci nenabizi.
Jeste jednou, nic proti dacii, proc ne, ale fakt me jejich cenikova politika sejri.

A co má bejt. Mne tehdy taky zlákala cena "již od 163 tisíc Kč". Tak jsem se o to začal zajímat, ta cena byla samozřejmě s výýýýýýhodným financováním co by ve skutečnosti znamenalo se všemi poplatky kolem toho tak čtvrt melounu (při platbě na dřevo to začínalo od necelých 200kKč). Ale začal jsem se o to zajímat, angažoval jsem i manželku, ta řekla, že to a žádné jiné, pak jsme ještě vymýšleli že klimatizace není špatná a nezvýší cenu o tolik, ještě další věci jsme si navymýšleli, chtěl jsem silnější motor, ale ukecali mne, že ten 1,2l motor je dobrý a stačí (musím uznat, že měli pravdu), navíc bude levnější pojištění a auto s tímhle motorem zrovna mají na skladě, to se silnějším by museli teprve objednat a museli bychom na něj čekat.
Poučení z toho plyne, že když automobilka nabídne cenu "již od..." tak potenciální zákazník začne uvažovat a pak skousne i cenu, o které by původně neuvažoval. Taky jsme porovnávali cenu fábií a nebylo co řešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru