Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojím se mamky !

Ahoj všem, prosím moc mi poraďte, je mi 13 a nevím proč, ale moje mamka je na mě poslední dobou hrozně zlá. Vždy jsme spolu vycházely dobře a až poslední dobou mě začala mlátit a křičet. Má nového přítele který je na mě opravdu moc hodný, ale jeho mamka má v bytě podle mé mamky peerfektně naklizeno i když podle mě to tu máme hezčí. No, prostě jsem jednou nevysála a mamka na mě začala neuvěřitelně křičet tenkrát to asi začalo. Nedávno jsem začala sbírat PET lahve do školy a když mamina našla dvě válející se PETky na zemi po pokoji které mi rozházel kocour, byla jsem bita do zad a do hlavy kterou jsem si kryla rukama. Třeba se před kamarádkama cová v klidu, ale pk mě začne hrozně ztrapňovat ve smyslu jakej jsem bordelář a že mám zakázaný telefon a přitom se pak zase chová normálně. Když kocour tu a tam někde něco udělá, hned na mne vyjede že jsem neschopná že to nejdu uklidit přitom třeba napouštím kyblík s vodou abych to vytřela, ale pak mi vytkne že to mělo být hotové dávno. Nejvíc mě mrzí že jsem v sedmé třídě a teď je pro mě zvládat všechno to učivo a tak jsem hrozně nadšená z dobré známky, ale když jí dám žákovskou, dobré známky bere jako samozřejmost jako by je neviděla a špatné mi vytkne i když třeba ta špatná byla lepší než měli ostatní.Když o něčem takovém řeknu babičce tak mi řekne:,,Tak asi děláš něco špatně, ne?" a já nevím co. Tohle je titěrný kousek z toho všeho a tak Vás moc prosím o pomoc. Co by jste udělali vy na mém místě?

Předmět Autor Datum
byla jsem bita jakej jsem bordelář • Treba se rozmyslet jestli jsi kluk, nebo holka.…
CoCoChanel 04.11.2015 18:22
CoCoChanel
Nebuď Grammar Nazi :-D bordelář může být vzato i jako člověk. Tudíž mužský rod.
CreativanDevil 04.11.2015 18:46
CreativanDevil
Grammar Nazi • No ja jsem ta posledni osoba co by mohla byt gramar Nazi, CoCoChanel = co slovo to h… poslední
CoCoChanel 04.11.2015 22:09
CoCoChanel
Dnešní mládež se zase zaměřuje na to že má někde něco dobře tak proč se dívají jen na to špatné. Kdy…
CreativanDevil 04.11.2015 18:24
CreativanDevil
Samozřejmě neříkám že moje mamka není super ženská, ale poslední dobou je to jiné. Deřvaná jsem za t…
Alza020 04.11.2015 18:29
Alza020
Jestli chodíš do sedmé třídy tak potom co to uděláš a uklidíš tak klidně za mamkou přijď a promluv s…
CreativanDevil 04.11.2015 18:43
CreativanDevil
Když to začalo vcelku náhle, je dost možný, že má panímáma nějaký problémy - psychický, pracovní, fi…
Prasak 04.11.2015 20:04
Prasak
Možná to je přítelem. A možná to jen dostala. A možná ztratila oblíbené náušnice :-D Možná to je tím…
CreativanDevil 04.11.2015 20:24
CreativanDevil

Dnešní mládež se zase zaměřuje na to že má někde něco dobře tak proč se dívají jen na to špatné. Když letec udělá 5000 letů dobře a pak jednou spadne tak taky asi nebude nejlíp.

Když se podíváš na známky tak máš pár jedniček a pár pětek čtyřek ? (někdy tohle děti zatají a pak ze sebe dělají malé nebožátka)
Nebo sice někde jdeš uklízet ale co předcházelo tomu než jsi začala napouštět ten kyblík s vodou ? Odmlouvala nebo sis hrála i když jsi věděla že tam je bordel ?

Každopádně dle mého názoru není dobré mlátit děti... Má se jim jít příkladem a né jim říkat co mají dělat (kromě učení, nikoliv poučování - je v tom rozdíl)
Někde výchova funguje jinak bohužel.

Je velice těžké řešit takovou situaci přes internet. Neznáme okolnosti a celou skutečnost takže ti s tím asi nikdo nepomůže.
Tvoje matka může být přitom super ženská a ty se jen schováváš a lžeš nám tady. Takže pochybuji že bychom ti mohli pomoct.

Samozřejmě neříkám že moje mamka není super ženská, ale poslední dobou je to jiné. Deřvaná jsem za trojky, protože za horší znáky jsem bita. Můj kocour blinkal a protože to dost zapáchá, hned jsem se do toho pustila, ale kocour blinkal a blinkal a dělal nové loužičky. Proto že jsem nebyla dostatečně rychlá. Jakoby mamině někdo dal před oči černou clonu a všechno bylo ošklivé. Jinak moc děkuji za odpověď..

Jestli chodíš do sedmé třídy tak potom co to uděláš a uklidíš tak klidně za mamkou přijď a promluv si s ní. Že se snažíš to uklízet, ale nemůžeš za to že nechodíš neustále po domě a nehledáš bordel. A že tě to třeba mrzelo že ty jsi to chtěla uklidit hned jak ses to dozvěděla a ona na tebe vyjela. Ona ti to vysvětlí pokud se jí něco nelíbí. Ale ty nemáš se urazit a brát to jako urážku ale jako výzvu pro příště a úkol pro sebe a svoje sebezdokonalování a prevenci neúspěchu za který bys mohla být kárána.
Za známky jsi zodpovědná ty sama a ona chce ať se máš ty lépe po škole až začneš studovat něco jiného a ty znalosti ze základky budeš potřebovat.
Je to trochu ošemetné ta výchova fyzickým trestem, někdo to bere jako normální a někdo zase jako nenormální.
Zkus zamezit špatné známky a když něco neumíš tak se zeptej mamky ať ti poradí. Nebo učitelky se zeptej že to nechápeš. Chápu že někteří dostanou špatnou známku za kreslení nebo tělocvik protože jim to prostě nejde a talentově nejsou vyspělý na tuto činnost. Ale ostatní předměty se dají naučit ne ?
Hold kolikrát si říkám že jsem byl idiot a neučil se lépe že když se něco udělá hned tak to je lepší. První práce potom zábava a bylo by to o tolik jednodušší a lidé by tě měli o dost radši ;-) Potom jak bys viděla výsledky tak si říkáš "Já jsem tak dobrá/ý a je to pěkný pocit".
Když kolikrát vidím ostatní jak se nesnaží a potom se chytají za hlavu tak si taky říkám že jsem rád že jsem tomu předešel a prevencí a přípravou a pílí dostál lepšímu výsledku a životu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru