Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstěhovat se v 15 letech?

Zdravím všechny,
už nějakou dobu uvažuji o tom, že bych se chtěla odstěhovat. Nevím zda je to vůbec možné, když nejsem ještě plnoletá. Potřebovala bych poradit.
Když jsem byla malá rodiče se často hádali. S každým mým probuzením nastával rituál, který jsem musela neustále poslouchat. Otec s mamkou se neustále hádali. Došlo to i k jiným věcem, nakonec jsme museli odejít s mými sourozenci a s mamkou do krizového bytu a tam jsme žili 3 měsíce. Teď už bydlíme normálně. Jsem ráda za to jak to dopadlo. Nemám si na co stěžovat, ale i tak cítím jak to mezi mamkou a taťkou vře. Pořád nějaké soudy, hádky kolem alimentů,... nemám za potřebí to poslouchat.
Hlavním důvodem, proč bych chtěla odejít je, že nechci, aby se to se mnou stále táhlo. Nechci řešit jejich problémy, žít neustále s pocitem strachu, smutku. Chci prostě normálně žít, dělat co mě baví.
Jenže nevím, co mám v téhle situaci dělat. Jsem ještě studentkou a vydělávat si peníze denním stáváním do práce by nebylo možné. A nevím, jestli bych dostala příspěvek na bydlení.
Potřebovala bych radu od někoho, kdo se v tom aspoň trošku vyzná. Moc by mi to pomohlo.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Budeš to muset ještě tři roky vydržet.
jirka44 10.11.2015 14:30
jirka44
Co třeba střední škola s internátem? Celý týden budeš na intru a budeš relativně v klidu. Jiná možno…
Zdoter 10.11.2015 16:27
Zdoter
Dokud nejsi plnoletá, těžko ti někdo pronajme bydlení a stejně blbě na něj budeš vydělávat. Mladým p…
Prasak 10.11.2015 18:44
Prasak
Ja ti sice neporadim, ale chapu te. Zazila jsem neco podobneho a bylo pro me docela ulevou na 5 mesi…
merlouska 10.11.2015 20:07
merlouska
Příspěvěk bys opravdu nedostávala. Rodiče tě nevyhodili. Furt máš kde bydlet. Jedině, kdyby sis něja… poslední
ondraaa 13.11.2015 23:11
ondraaa

Co třeba střední škola s internátem? Celý týden budeš na intru a budeš relativně v klidu. Jiná možnost jak se takhle brzy osamostatnit asi není. Ono začít se živit sám není tak jednoduché jak se možná zdá. A těžko by jsi mohla dělat co by jsi chtěla, protože jen utáhnout bydení, jídlo apod. není jen tak ...

Ja ti sice neporadim, ale chapu te. Zazila jsem neco podobneho a bylo pro me docela ulevou na 5 mesicu vypadnout do zahranici. Jenze ja uz byla davno plnoleta, zejo.

Nemas treba nejaky babicky/dedecky nebo jine pribuzne, se kterymi by ses mohla domluvit, ze bys u nich bydlela?

Příspěvěk bys opravdu nedostávala. Rodiče tě nevyhodili. Furt máš kde bydlet. Jedině, kdyby sis nějak vydělala, tak po souhlasu rodičů je to myslím možné se odstěhovat i před plnoletostí, ale musí s tím souhlasit rodiče a ty samozřejmě musíš být finančně zajištěna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru