Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstěhovat se v 15 letech?

Zdravím všechny,
už nějakou dobu uvažuji o tom, že bych se chtěla odstěhovat. Nevím zda je to vůbec možné, když nejsem ještě plnoletá. Potřebovala bych poradit.
Když jsem byla malá rodiče se často hádali. S každým mým probuzením nastával rituál, který jsem musela neustále poslouchat. Otec s mamkou se neustále hádali. Došlo to i k jiným věcem, nakonec jsme museli odejít s mými sourozenci a s mamkou do krizového bytu a tam jsme žili 3 měsíce. Teď už bydlíme normálně. Jsem ráda za to jak to dopadlo. Nemám si na co stěžovat, ale i tak cítím jak to mezi mamkou a taťkou vře. Pořád nějaké soudy, hádky kolem alimentů,... nemám za potřebí to poslouchat.
Hlavním důvodem, proč bych chtěla odejít je, že nechci, aby se to se mnou stále táhlo. Nechci řešit jejich problémy, žít neustále s pocitem strachu, smutku. Chci prostě normálně žít, dělat co mě baví.
Jenže nevím, co mám v téhle situaci dělat. Jsem ještě studentkou a vydělávat si peníze denním stáváním do práce by nebylo možné. A nevím, jestli bych dostala příspěvek na bydlení.
Potřebovala bych radu od někoho, kdo se v tom aspoň trošku vyzná. Moc by mi to pomohlo.

Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny