Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr sporttesteru.

Dobré odpoledne,pár týdnů chodím do posilovny,odjedu nějaký základ a pak běhám,chtěl bych se zeptat,jaký by byl vhodný sporttester,jestli je lepší náramkový nebo i s tím pásem na břicho a hlavně jaký typ a aby nebyl nějak moc drahý,asi by stačil nějaký základní. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Koupil jsem si pro radost Sigma PC15.11 s pásem. Po funkční stránce nemám co vytknout, tak dva měsíc…
Potkan007 11.11.2015 16:06
Potkan007
Osobně se v nich vůbec nevyznám,ani nepotřebuji spoustu funkcí,hlavně aby mi to při běhu např. na pá…
PetrKropin 11.11.2015 16:33
PetrKropin
Myslím, že v tomhle ohledu už dnes poslouží skvěle skoro cokoli, hlavně si dát pozor na ty detaily,…
Potkan007 11.11.2015 17:20
Potkan007
Milion rokov ludia behaju bez toho, a bezalo sa im celkom dobre. Nemas sa testovat, mas proste len b…
MM.. 12.11.2015 00:27
MM..
Merat si tep v posilovni je blbost. Tep si meraju profesionalni a poloprofesionalni sportovci, pripa…
fleg 12.11.2015 08:21
fleg
Nevim v posilovne k cemu? Na beh jo, takovej zaklad je ta Sigma PC15.11 s hrudnim pasem, jak pise P…
Redmarx N 12.11.2015 10:17
Redmarx N
nechapem co to je za modu chodit behat odratovany, ja by som taku vec svahol do bedne hned :) Ked be…
MM.. 12.11.2015 17:47
MM..
Nie je to uplne fuk. Existuju frekvencie, kde mas idealne spalovanie v pomere spotreba/vykon, ktoru… poslední
fleg 13.11.2015 07:57
fleg
Na to udržování se v nějaké hladině je fajn, mám nataveno pípání, když překročím 180, to vím, že mě…
Potkan007 12.11.2015 18:53
Potkan007

Koupil jsem si pro radost Sigma PC15.11 s pásem. Po funkční stránce nemám co vytknout, tak dva měsíce jsem ho používal pokaždé, naučilo mě to sledovat se. Teď už ho použiju tak jednou za měsíc. Já konkrétně jsem ho měl na kolo, párkrát jsem s ním zkusil i běžet a zápor tam byl ještě horší. Ta podprsenka, jak pásu říká kamarád, není zrovna něco, na co by člověk zapomněl. Pod oblečením nepřekáží, ale při relativně pohodlném utažení má tendenci klouzat dolů, na kole ji musím rovnat co pár kilometrů, za běhu každou chvíli, ale možná je to způsobené tím, že mám široký hrudník a úzký pas. Zdánlivé řešení je pořádné utažení pásu, ale hrudník se při dýchání nezanedbatelně roztahuje, takže co je při běžném dýchání na hraně dlouhodobě snesitelného nošení, při sportu už znatelně škrtí při nádechu. Řešením ze strany výrobce by bylo přidání popruhů přes ramena, které by zabránily sjíždění.
Ještě mě napadl jeden zápor, na suché kůži má docela problém chytit tep, to samé kamarádova starší Sigma s jiným typem pásu, takže nejde o vadu kusu. Stačí téměř jen pár rychlejších pohybu, neznatelně vlhká kůže už je v pohodě, ale je potřeba počítat s tím, že první minutu bude chvíli měřit, chvíli ukazovat 0.

Merat si tep v posilovni je blbost.
Tep si meraju profesionalni a poloprofesionalni sportovci, pripadne ludia s nejakym zdravotnym obmedzenim (po infarkte a pod), pre amatera je to blbost.
To, co ti zmera merac tepu vies po urcitom case odhadnut aj sam (cize nasadenie frekvencie tak, aby sa ti islo pohodlne a zaroven mal pri tom optimalny vydaj energie).
Na toto sa naozaj nemusis pozorovat na nejakych hodinkach.

Nevim v posilovne k cemu?

Na beh jo, takovej zaklad je ta Sigma PC15.11 s hrudnim pasem, jak pise Potkan. Otec to ma, nepada mu to, aby to zacalo brat tep, je treba ten pas pred behem navlhcit.
Pujcil mi to a taky mi to nepadalo, taky jsem to musel navlhcit, aby to zacalo brat tep. Me se to vylozene hodilo, nicmene prestoze to nepada, me to na hrudi nesvedci, cejtim to na sobe a nemam z toho prijemnej pocit, takze bych si to nekoupil, ono taky vetsina lidi si jednou zmeri tep, zjisti, jakych tepu dosahuje a pak co dal s tim. Nicmene abych se dostal k te vyhode pro me, mam takovy problem, ze nedokazu moc drzet tempo, takze chvili bezim treba rychleji a potom uz najednou nemuzu a musim zpomalit. No a kdyz jsem mel ten hrudni pas, tak jsem na hodinkach prubezne kontroloval tep, jestli nejdu u me pres 160 a na ten jsem byl schopen bezet porad stejne, takze v dusledku s lepsim casem, takze uplne to neodsuzuju, je to proste takova zajimava pomucka, akorat nejak lip poresit to snimani tepu.

Nie je to uplne fuk. Existuju frekvencie, kde mas idealne spalovanie v pomere spotreba/vykon, ktoru ma vsak kazdy inde a zistuje sa to pomerne komplikovane na pristrojoch. Profici si to zistuju tiez a ked to uz vedie chodia najprv podla tepometrov a neskor uz podla pocitov lebo tu frekvenciu uz vedia odhadnut aj bez kukania sa na hodinky.
Ale je to blbost riesit to do posilky a je blbost riesit to vobec na amaterskej urovni pokial ta k tomu nenuti zdravotny stav. Napriklad moj otec to nosil na bicykel po infarkte, pretoze sa nechcel dostat nad urcite frekvencie. V kopci to napriklad znamena preradit na lahsi prevod, cim ti klesne namaha tym padom aj tep.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru