Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kickbox

Dobrý den,
Je mi patnáct let, jsem dívka a chtěla bych začít chodit na kickbox. Ale nejsem si jistá, jestli je to pravý sport pro mě. Nejsem na to už moc stará, když jsem ještě nikdy nic podobného nedělala? A chtěla bych hlavně boxovat a zapojit k tomu i nohy, ale na nějakých stránkách jsem třeba viděla jen cvičení před zrcadlem a žádný kontakt, to nechci, tak jestli nemáte nějaké tipy na konkrétní kluby, co učí pravý kickbox? A jestli třeba není lepší dělat box, protože někde jsem četla, že kickbox je spíš bojové umění. Nebo thaibox? Co myslíte? Kickbox jsem nikdy předtím nedělala a o svalech/fyzičce se u mě moc mluvit nedá, nebudou pro mě začátky příliš těžké? +mám jen mezi 160 a 165 cm.. A jestli jste někdy kickbox dělali, jak to zezačátku vypadá? Děkuji předem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Ku kickboxu som sa dostal az asi v 17 rokoch, je pravda, ze som mal predtym pripravu z dzuda a karat… poslední
fleg 21.11.2015 13:43
fleg

Ku kickboxu som sa dostal az asi v 17 rokoch, je pravda, ze som mal predtym pripravu z dzuda a karate, ale tiez to bolo relativne neskoro.
Podla popisu nie je kickbox pre teba, pretoze ide o kontaktny sport a relativne dost aj boli...navyse asi nechces chodit s monoklami pod ocami ako som chodil ja obcas;o).
Podla tvojho popisu ti skor ide o cvicenie, kde zapojis cele telo a tych je milion. Relativne najviac kickboxu sa podoba Tae-bo, co je taky aerobic s prvakmi bojovych umeni (udery, kopy) a samozrejme nie je kontaktny.
A ako vyzera trening kickboxu? Ako ine sporty. Rozcvicka, strecing, posilovanie, tienovy trening, vrecia a cvicenie v dvojiciach. Ked uz ides na sutaz ides aj do ringu nech si zvykas na system kol.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru