Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anxiózní porucha osobnosti

Nedostatek sebeduvery a sebevedomi bude asi tvuj hlavni problem, nicmene si dokazes uvedomit problem, mas soudnost a ochotu s tim neco delat, takze jak bylo receno jinyma...za kokota jsou uplni jini lide :)

Velkou casti toho, co si napsal, jsem poznaval u sebe pred 10ti lety. Vetsina z toho byla jen kvuli tomu, ze jsem nemel prakticky zadny sebevedomi. Srovnalo se to samo, nastoupil jsem do prace, kde jsem zjistil, ze jsem pracovitejsi a schopnejsi, nez velky kus lidi, dostal jsem duveru od vedeni, od lidi kolem, povyseni...zlepsilo se sebevedomi, zacal jsem si verit minimalne v jedne sfere zivota, coz se projevilo i v socialni sfere zivota, oblibenosti u lidi,u zen,coz nakoplo onen kolotoc, kdy se vsecko srovnalo. Ovsem toto nelze zarucit, ze se stane i u tebe.


Dalsi vec je treba toto "kterej je v blízkosti samých "úspěšných" lidí, kteří furt píchají nějaký holky a životem proplouvají s úplnou pohodou"


Svet je plnej pozeru, kterej si na neco hraje. Pulce tomu vubec nemusis verit. Lidi si dneska radi na neco hrajou. Nedavno jsem videl v obchode takovej parecek nacancanej, oba v ruce novyho iphona, luxusni obleceni...proste dojem bohatosti a stali u useku se salamem a zkoumali juniora a ptali se prodavacky, jestli nemaji neco levnejsiho :) Radsi zrat sracky, ale delat dojem uspesnosti. Jini chodi na koncert jen aby si udelali selficko na facebook a delali dojem, jak hrozne aktivne a akcne zijou, ikdyz je ten koncert ani nezajima (osobni zkusenost z Judas Priest napriklad) a jini casto delaji dojem uspesnosti u holek. Ale dojem je jen dojem...pravda zdaleka nebude az takova a onen uspesny,bohaty a oblibeny frajer je chudej delnas, kteryho zadna nechce dele, nez tyden :) Takovych "frajeru" dneska po svete beha...holt kdysi se dojem uspesnosti a penez nesel delat tak lehko,jako dneska. Samozrejme jsou i ti, co jsou opravdu uspesni v kdecem...at jsem fer.

Na 18ti lete holky to casto sice staci, to je pravda, ale az budes starsi, i spousta techle pipek dospeje a muzes to byt nakonec ty, o koho bude zajem. To opravdu neni vylouceno, mas jeste spoustu let velmi aktivniho zivota, zadnej strach :)


Antidepresiva jsou jen resenim dusledku a neni to reseni idealni. Jednoduche, snad jako docasne reseni i funkcni, ale dlouhodobe je to na prd. Ale slusnej psycholog by te nemel odbyt jen praskama, ale mel by ti pomoci i jinak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny