Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem auto do 7000€, benzín, hatchback.

Ahoj. v prvom rade neviem či som to dal do správnej sekcie za čo sa po prípade ospravedlňujem.

vodičák mám už 4 roky a najazdené strašne málo a keďže auto čo máme doma už doslúžilo tak by som si rád kúpil vlastné. Ročne veľa nenajazdím bývam v meste do práce to mám autom 10 minút, sem tam na výlet niekam ďalej cez výkendy na chatu (cca 30-40km) a pár krát ročne niekam do zahraničia. Celkovo hľadám spoľahlivé auto a keďže ešte nemám rodinu tak asi hatchback. Ako som písal veľa nenajazdím takže benzín bude najlepšia voľba tiež je lacnejší na náhradne diely a podla mňa aj menej kazový ( samozrejme záleží ako sa o auto staráme ).

Za auto by som chcel dať niečo okolo 6000€ ročník mi moc nerozhoduje skôr celkový stav auta a výbava. zatiaľ som pozeral golf ktorý je ale predražený, opel astru ktorý mi ale prišla ako novšia felícia :D a focusa ktorý má trochu chudobnú výbavu alebo skôr interier a na koniec mazdu 3 ktorý sa mi celkovo nepáči kvôli divnému kufru :D ešte som dostal poradené civica ktorý je také ufo :D

Ono síce v mojich očiach má každé auto nejake to mínus ale as nieje to nič závažné čo by som vyslovene nezniesol. Vedel by niekto poradiť s rozhodovaním alebo napísať svoje skúsenosti názory ? po prípade poradiť aj iné autá ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud potřebuješ (chceš) auto, aby stálo před barákem a najezdíš (nalítáš:-D nula nula prd, zkus nej…
Yarda 27.12.2015 09:22
Yarda
takého známeho nemám keďže niektorý už ojazdené kupujú a druhý kupujú veľké a naftové ktoré majú zna…
miky265 27.12.2015 18:57
miky265
A co takhle pouvažovat o novém autě - nabízí se nějaká Dacia za tu cenu. Pravda, kočkolap to asi neb…
Yarda 27.12.2015 19:47
Yarda
Někdy stačí nemachrovat a nekupovat za každou cenu co největší káru, abych mohl ohromovat sousedy, a…
Prasak 27.12.2015 20:02
Prasak
keby že niečo nové tak hyundai i30 alebo kia ceed :D za tie isté peniaze ako dácia len tam mám 20% z…
miky265 04.01.2016 15:21
miky265
nemôžte chcieť nič nad 1,4 zvyčajne len 1,2 čo mne osobne príde strašne malý motor Já mám 1,6 Focus…
RITCHI 04.01.2016 22:22
RITCHI
Pokud bych často podnikal několikahodinové jízdy po dálnicích, tak bych s tebou souhlasil a pořídil…
Yarda 05.01.2016 14:05
Yarda
keby že to mám len to supermarketu a na dušičky tak chodím autobusom :D celkovo ako som už hore pís…
miky265 05.01.2016 20:31
miky265
Já jsem popsal svou zkušenost, je pravda, že jedním z mých hlavních požadavků při koupi auta byla ce… poslední
Yarda 05.01.2016 22:21
Yarda

Pokud potřebuješ (chceš) auto, aby stálo před barákem a najezdíš (nalítáš:-D nula nula prd, zkus nejdřív obejít příbuzné nebo velmi dobré známé, jestli si nebudou kupovat nové auto a starého, ještě dobrého se nechtějí zbavit. Vydělali byste na tom oba - ty bys měl auto, o kterém bys věděl, že není problémové (jednomu známému se stalo, že nu ojeťáka zabavili cajti - bylo kradené a druhému zase ojeťáka nepřihlásili, předchozí majitel na něm měl nepovolené úpravy). A pokud by to bylo z ručky do ručky, neodrbali by vás v autobazaru na cenách.

takého známeho nemám keďže niektorý už ojazdené kupujú a druhý kupujú veľké a naftové ktoré majú značnú hodnotu aj pri predávaní :D

a cca ak to zhrniem to auto nabehá za rok niečo nad 10 000km ( zas s ním nejazdím len ja keďže to bude auto na doma ) no mal som už aj rok kedy by to auto dalo aj cez 20 000 km .
A keĎže uvažujem že sa budem tak o 1-2 roky sťahovať tak to auto nabehá podstatne viac a tiež ho budem aj viac potrebovať.

A co takhle pouvažovat o novém autě - nabízí se nějaká Dacia za tu cenu. Pravda, kočkolap to asi nebude. Já jsem svého času stál před podobným rozhodnutím, chtěl jsem do ojeťáka vrazit podobnou sumu, jednou jsem jel kolem benzínky a tam byla vystavená nová Thalia "již od 163 000Kč", byl jsem se poptat, jestli v tom není zakopaný pes, byl, ta částka platila jen při výýýýýýýýýýýýýýhodném financování, při platbě na dřevo byla vyšší. Tak jsme rozbili ještě další prasátka a nové auto jsem koupili. A slouží nám v pohodě už devátý rok. Thalie už se, bohužel, nevyrábí, ale dacie jsou od stejného výrobce, nebál bych se toho.

Někdy stačí nemachrovat a nekupovat za každou cenu co největší káru, abych mohl ohromovat sousedy, ale koupit raději obyčejnější auto, který udělá stejnou službu, ale bude nový. Krom Dacií jsou tu další možnosti, Citroeny a Peugeoty též jsou relativně levný. Ano, jsou to jen malý modely, ale zato spolehlivost bude o něco lepší, než u ojeté Oktávky. K ojetině je potřeba počítat, že krom nutné počáteční investice do rozvodů, brzd, gum, podvozku... se prostě něco občas posere, např. startér. Navíc nikdy nevíš, co to má opravdu najeto, tedy hlavně u aut ze zahraničí.

keby že niečo nové tak hyundai i30 alebo kia ceed :D za tie isté peniaze ako dácia len tam mám 20% zľavu na vybrané kusy by možno šla aj 30%
jediná vec ktorá mi u týchto lacnejších aut vadí je motor pokiaľ to auto chcete naozaj lacné nemôžte chcieť nič nad 1,4 zvyčajne len 1,2 čo mne osobne príde strašne malý motor

nemôžte chcieť nič nad 1,4 zvyčajne len 1,2 čo mne osobne príde strašne malý motor

Já mám 1,6 Focuse v benzínu, a taky nic moc. U těchle slabších motorů je výkon vyhoněný otáčkama, takže aby to trochu jelo, musí motor točit minimálně 3000 ot., spíš víc. Na dálnici, např. při těch 130 km/h je to docela vopruz. Auto sice jede, ale ten motor má zbytečně velký otáčky, což při několikahodinové jízdě není zrovna příjemný poslouchat. Strašně mi tam chybí šestka...:-/

Pokud bych často podnikal několikahodinové jízdy po dálnicích, tak bych s tebou souhlasil a pořídil bych si něco silnějšího a luxusnějšího. Ale když jezdím na nákupy do blízkého hyperqelbu a na dušičky se poveselit na hroby předků, tak mi ta naše thalie s 1,2 motorem stačí i na dálnici.

keby že to mám len to supermarketu a na dušičky tak chodím autobusom :D

celkovo ako som už hore písal, vozenie do práce, máme chatu kde chodím každý víkend, 1-2x do roka dovolenka, tiež raz za dva mesiace dlhšia trať a najnovšie uvažuje o zmene práce kde sa budem sťahovať do podnájmu. Teraz mám doma 1.3 benzín a už ako vážne nikdy viac, spotreba je tam rapídna pokiaľ idete po dialnici alebo dlhšie trasy, reve to jak blbé nehovoriac o tom že to nieje ani moc šetrné na motor.

Celkovo sa to zdá že by to auto nič nejazdilo ale ono sa to nazbiera. Nehovoriac o tom ako ďaleko od podnájmu bude nová práca :)

Já jsem popsal svou zkušenost, je pravda, že jedním z mých hlavních požadavků při koupi auta byla cena. A při tom, jak to auto využívám jsem spokojen. Pokud bych třeba každý víkend jezdil na chatu, asi by mi vadilo, že to není kombík nebo aspoň nemá páté dveře pro stěhování větších věcí. Když jsem to auto kupoval, tak mne ukecali na ten motor, že prý má za sebou dlouhý vývoj a je dost vychytaný a měli pravdu - třeba když čtu, jaké zkušenosti mají mnozí s haťapkou, tak se usmívám pod fousy.
Ale když čtu diskuse ne téma "jaké auto je nejlepší", tak pro většinu diskusních příspěvků platí, že "každý lišák chválí svůj ocas".
:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru