Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hubnutí a posilovani

No neviem s tou vdacnostou by som pockal. On tam tozito zaplietol pravdy, polopravdy a totalne blbosti.

2)Uprav si jídelníček (není od věci koupit si spalovače tuku) ale nebuď na to moc hrr, protože tělo na to nebude zvyklé.
Ano strava je asi 80% uspechu, ale odporucat "spalovace tukov" moze len clovek zblbnuty reklamou. Nic take ako spalovace tukov neexistuje. Tuky su energetickou zasobou tela a spotrebuvaju sa pri vydaji energie po tom ako uz boli spalene cukry a ciastocne sa zacali rozkladat bielkoviny. Predstava, ze zozeriem prasok, ci tabletku a chudnem pri sedeni na gauci je usmevna a divim sa, ze tomu niekto aj veri. Holt ludska rasa.
3) Mýtus že tuk přecvičíš na sval neexistuje, zafixuj si to.
To nie je mytus, pretoze defacto k tomu dochadza. Cvicenie je vydaj energie, pri ktorom stimulujeme svalove vlakna k rastu a zaroven na to vyuzivame energiu, ktoru telo spotrebuva cez cukrove a tukove zasoby. Takze ano mozme povedat, ze spalovanim tuku nam rastu svaly, cize tuk sa meni na svaly (obrazne povedane).
4) V těle je taková látka, nevím jak se jmenuje, když je vysoká tělo spaluje svaly (chutnají mu více) když je nízká tak spaluje tuk, tahle hladina je nejnižší po spánku, takže ráno vstaneš než se najíš a budeš se proběhnout (raději sprint, vytrvalostní nalačno je velice nebezpečná věc) nebo rychlejší chůzi, vem třeba psa (jestli máš), bude rád :) a dále je nízká po fyzické námaze, takže si dej kardio po tréninku.
Fu tak toto bolo celkom drsne, ja, ze ma uz nic neprekvapi a ono je v tele nejaka zahadna latka. Toto si zapisem ako asi najvacsiu perlu, co som tu zatial cital.
Ono to funguje jednoducho. Mame cukry, tuky, bielkoviny. Cukry su este jednoduche a zlozite, bielkoviny sa stiepia na aminokyseliny. Pri fyzickej namahe telo siahne po jednoduchych cukroch, tie sa lahko spaluju a dodavaju okamzitu energiu. Tyc zasob je vsak pomerne malo a tak sa po nich zacnu stiepit zlozite cukry. Tie vydrzia relativne dlho, ale tiez casom dojdu. A potom nastupuju bielkoviny a tuky. Zmena bilekovin na energiu je neziaduca, nastastie nastava az pri pravidelnom dlhdobom posobeni a nizkom energetickom prijme (koncentracne, ci pracovne tabory...tazka praca a nizky prijem energie), takze vo finale spalujeme viacej tukov. A to je dovod preco je na chudnutie lepsi vytrvalostny ako silovy trening a preco su maratonci taki chudi.

Ale podstatne je, ze ta povzbudil, takze inak suhlasim;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny