Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otec alkoholik

Ahojte, mam taky problem ktory je pre mna tazky vyriesit.Snad tuto dostanem odpoved. Ide o to ze moj ocko pije kazdy den nie az tak do nemoty nieje agresivny len uz si na alkohol velmi zvykol... a ppslednou dobou ked si vypije je na mojho priatela ktory sa knam nastahoval pred rokom dost zly teda nebije ho ale ma take reci co mojho priatela urazaju, trapia, a je z toho nestastny a ked je on nestastny tak som aj ja :( som prilis empaticka takze je to pre mna hrozne.. vela krat som sa chcela s otcom porozpravat o tom lenze on sa hned urazi a potom sa o tom vobec neda rozpravat, takze ta debata hned padne :( chcela by som sa vas spytat ci mate podobne skusenosti ako to vyriesit alebo keby ste vedeli poradit.. nechcem svojho priatela stratit, stal sa sucastou mojho zivota a je pre mna vsetko na svete. Chceme mat kludny zivot ale prekazkou je otcov alkohol nie otec. Ked otec nepije je fakt super! Pokecame o barscom. Ale naopak je to smutne... ak mi viete ako poradit budem vam nesmierne vdacna :) pekny vecer

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle je problém, který má řešení, ale není to určitě jednoduché. Když otci řekneš, že se odstěhuješ… poslední
Dale Cooper 28.01.2016 17:10
Dale Cooper

Tohle je problém, který má řešení, ale není to určitě jednoduché. Když otci řekneš, že se odstěhuješ, jaká je reakce? Takhle to bohužel směřuje k tomu, že se odstěhuje přítel a sám. Ty zůstaneš s otcem a lepší to nebude, poněvadž nemá-li tvůj otec přítele rád, bude to brát jako vítězství.
Neříkám, že máš otce házet přes palubu, ale takováto věc je spolehlivý zabiják vztahů. Tvůj otec je dospělý člověk, nemáš za něho zodpovědnost.
Řešením je se postavit na vlastní nohy a žít vlastní život.
Pokud otec nebude chtít sám, tak se závislosti nezbaví, i kdybys kdovíco.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru