Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jídelníček - Gramáž živin (Sacharidy,Bílkoviny,Tuky) x Váha v Kg

Ano cestoviny su hlavne uhlovodiky, je tam ale (v suchom stave) aj nejakych 20% bielkovin (rastlinne, neni to same co zivocisne). Ja som hlavne pisal ze treba jes vsetko striedavo a v rozumnom mnozstve, a aj vela zeleniny.

Suhlasim s tym ze clovek by mal vediet ze co je v com a kolko tam toho je, to je absolutne nutne. Ale nesuhlasim s tym ze musim striktne dodrziavat nejakych 25g tuku na den a ani o g viac lebo to niekto vyratal :) Ide o celkovy prijem energie (ja som napr. chudy a jem aj mastne veci vpohode a nic si neratam. Ptz toho nezjem na kila a nezerem tolko cukry apod :)
P.S. ono to urcite suvisi aj s tym ze jak telo tie latky vie spracovat, kazdy clovek je iny.
P.S.2. a jest mastne veci je stejne nezdrave, netvrdim ze sa stravujem zdravo, to bol len priklad :-)
P.S.3. a nemam odpor k bielkovinam v prasku, ja som to tiez kedysi davno pil obcas ked som este chodil cvicit. Len povazujem za nebezpecne ked niekto si vyrata ze juuj a teraz bude toho do seba liat na pixle, lebo si to vyratal. Trochu podla toho jak vela cvicil apod, alebo si dat nejake slusne jedlo bohate na bielkoviny (trebars z vajec alebo mliecne atd)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny