Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mohou mě odhlásit trvalé bydliště ve svém rodném městě?

než budeš druhýho obviňovat z pokřivenýho vnímání, tak si prosimtebe srovnej svoje: Ten týpek se odstěhoval od matky, protože si nesed s jejím novým objevem a protože si zařizuje svůj život. Co je na tom vychcandírsky mamánkovskýho? A jak se u zadavatele projevuje tebou podsouvané chtění mámě řídit život? A že se v názoru na matčina partnera zadavatel shodne se svým otcem? No a co?

Zadalší, počet osob trvale hlášených na dané adrese nemusí být stejný jako počet osob hlášených jako obyvatelé bytu pro účely výpočtu poplatků spojených s užíváním bytu. Samozřejmě správa baráku si chce hlídat, aby v bytě nebydleli lidi navíc, ale nejde jim o to, aby tam byli/nebyli hlášení k trvalému pobytu, ale aby se přihlásili jim a hlavně platili ty poplatky za byt. Pokud je tam hlášenej někdo, kdo tam fyzicky nebydlí a přijde 2x do roka na návštěvu, dle mých osobních zkušeností to neřešej. Jedině s těma odpadkama jsou obce trochu nepružný. Tipuju, že v bytě bydlely a platily 2 osoby, matka a syn, teď tam bydlí opět 2 osoby, matka s přítelem, tak jim poplatky za byt nezdražili.

Není nic vychcanýho se odstěhovat a neřešit ihned změnu trvalýho pobytu a výměnu občanky s tím spojenou a nahlášení změny adresy všem institucím, se kterými má člověk něco do činění. Zvlášť když člověk třeba neplánuje tu novou adresu hned jako dlouhodobý bydlení - vždyť by si celý to kolečko musel při případným dalším stěhování znovu oběhnout zase znovu! Víš na kolika místech se změna trvalýho pobytu nebo nová občanka musí nahlásit? Jestli nevyměnění adresy v občance považuješ za "zneužívání domova u mámy", trochu hodně si přestřelil, a nic jinýho tam zneužívat nemůže, když tam už nebydlí.

U nás doma jsme jednu dobu byli pár let všichni hlášený k trvalýmu pobytu někde jinde než co jsme reálně bydleli (každej v předchozím bydlišti), zatímco u nás byly zase hlášený 2 osoby, co zase reálně už bydlely jinde, takže jsme se vlastně s naprostým klidem takto v rodině zneužívali (podle tebe) všichni navzájem, jen proto, abysme nemuseli řešit ty vícenásobné změny adresy a občanky..

Dneska nezakládá trvalý bydliště žádnej nárok na užívání danýho objektu (ač si to jeho otec asi myslí) nebo jiný vlastnický vztahy k němu.a snad se uvažuje, že úřadům bude místo něj stačit kontaktní adresa. Majitel nebo nájemce bytu samozřejmě může jinou osobu odhlásit z trv pobytu: pokud uvede, že tam fyzicky nebydlí, úplně to stačí. Pokud se daná osoba souběžně nebo v předstihu nepřihlásí jinde, začne úředně "bydlet" na úřadě. (A taky to neznamená, že se tam může jít nastěhovat:-).) Zadavateli toto důrazně nedoporučuju, protože kdyby pak komukoli(policajtům, úřadu, při ucházení se o zaměstnání) ukazoval občanku nebo ve formuláři vyplňoval kolonku trvalé bydliště, vypadal by před nima pokaždý jako bezdomovec! To se výrazně vyplatí dát "vychcaně" mámě to pětikilo ročně za popelnice, pokud ho teda bude chtít přijmout.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny