Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VŠ nebo pracovat?

Přeji pěkný večer.

Mám docela velký životní problém. (Teda pro mě je.) Studuji ve čtvrtém ročníku obchodní akademie (Jo, vím, žádný terno, ale nic jiného mě v době rozhodování netáhlo, tak jsem vybral univerzální řešení. Gymnázium jsem nechtěl.), za chvíli maturuju a nyní je období přihlašování na VŠ. Nemůžu říct, že by mě OA nebavila. Ekonomika, právo, účetnictví, všechno v pohodě. Ale přestává mě to bavit a prostě nevím, jakou VŠ vybrat. Ekonomických oborů je strašně moc a já vlastně ani nevím, co bych chtěl v budoucnu dělat. A zda má cenu jít na nějakou VŠ a doufat, že až ji vystuduji, tak si pomůžu. Ať už v hledání toho, co bych chtěl dělat nebo zda bych si pomohl v hledání práce v oboru.

Co mě baví: Ekonomika, právo, účetnictví, inf (nějaká spíš základní úroveň tedy), ale také anglický jazyk (troufnu si říct pokročilejší úrovně), rád komunikuji s lidmi, ale také rád jezdím autem a nebojím se také jakékoliv manuální práce. Ale zase mi ani nevadí dělat třeba nějakou kancelářskou práci. Teď, jakožto přivýdělek, překládám různé manuály k výrobkům z AJ do ČJ. A nevadí mě to, docela i baví. Prostě si jet takový svoje tempo.

Ale prostě ani za boha nevím, co by ze mě mohlo být po vystudování NĚJAKÉ VŠ. Nemáte nějaké návrhy na nějakou dobrou VŠ? Ani extra nemusí být v oboru (když bude, zlobit se nebudu) ale třeba něco, co má dobré uplatnění a mohlo by mě bavit. Protože jít z OA někam pracovat, to podle mě není nejšťastnější. Vím, že OA dělá hodně lidí a uplatnění není bůh ví co.

Díky moc za jakékoliv odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny