Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozuje používání sluchátek sluch víc než používání reproduktorů?

Děkuji za užitečné informace a za tu tabulku.
Myslím, že sluchátka asi poškozují vice, ale jen kvůli té přehnané hlasitosti, jinak v tom zřejmě není žadný rozdíl.
No a docela mě zaujalo zmínění o tinnitu, protože on je ten problém že už ho 1 rok a 2 měsíce mám. Je mi 14 a stalo se to na silvestra z roku 2014 na rok 2015, když mi bouchla nešťastnou náhodou petarda v ruce. A proto jsem se vcelku rozhodl tohle celé napsat a trochu se o to zajímat. Před tím, než jsem tinnitus neměl, jsem normálně poslouchal se špuntovými sluchátky často, ale poté jsem je přestal používat a nepoužil jsem je doteď. Používám zatím jen reproduktory a myslím že jsem také omezil hlasitost. No a začínám tak uvažovat, že bych je zase chtěl začít používat, ale právě nevím jestli se to nemůže třeba nějak zhoršit a tak. Kdybych si třeba sluchátka dal do uší a jen tak je měl a žádnou hudbu nepouštěl, tak slyším a soustředím se jen na ten tinnitus a podle mě kdybych to tak nechal nějakou chvíli, tak by se to zhoršilo, ale možná za nějakou chvíli zase ustálo. Nevím ale jak by to fungovalo s hudbou, protože bych se nesoustředil na tinnitus.

No a zajímalo by mě, jak jste se (ses) dozvěděl o tinnitu, protože to není podle mě moc známá věc. Nejspíše při hledání informací nebo že ho máte (máš) také (což doufám že ne).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny