Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stredná škola

Mám IT průmyslovku. Teď ale studuju vysokou školu z úplně jiného oboru, konkrétně zemědělku, protože mě počítače nebavily.

Většina lidí, co je se mnou na oboru jsou gymplisti a upřímně - z hlediska školních znalostí - je to příšernej materiál. Fyziku neumí, matiku neumí, biologii neumí, jediné, v čem snad má většina gymplistů navrch je chemie, ale ani tam to není nijak propastné a na vyloženě odborných předmětech jsme všichni na nule (kromě lidí ze zemědělky samozřejmě).

Aby bylo jasno, na průmce jsem nebyl žádnej šprt, v prváku jsem si dal reparát z matiky a pokračoval jsem se čtyřkama až do čtvrťáku. (Nejen z matiky)

Tehle semestr spolužáky z gymplu matiku doučuju.

Takže

A na gymplu se toho naučí takto nejvíce
bych teda určitě netvrdil.

To neřeším, že si studuju v klidu. Pokud mě vyhodí, mám aspoň průmyslovku. Ale co bude dělat člověk, který má nejvyšší vzdělání gymnázium?

Je mi jasné, že se to gymplistům líbit nebude, protože se tam i výpočetka učí samozřejmě lépe, než na IT školách a všechno ostatní samozřejmě taky, ale tohle jsou moje zkušenosti dva roky po střední a samotného mě to docela překvapilo.

Tazatel: Vyber si zaměření, které Tě baví. Pokud Tě baví třeba jazyky, zkus gympl se zaměřením na jazyky. Pokud technika, zkus průmyslovku. Pokud ekonomika, zkus obchodku. Nejhorší je jít na něco, co Tě nebaví s tím, že z toho možná kouká vyšší plat - nekouká, protože Tě to nebude bavit a spolužáci, které to bavit bude Tě v oboru překonají.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny