Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hubnutí

Urvi si ruku, rychleji vahu urcite neshodis a viditelne to bude taky dost :-D

Podle me zalezi, jak moc to chces a potrebujes brat vazne. Pokud ti jde o supr formu a vyrysovane telo, pak holt musis studovat, dusledne drzet stravu, chodit do posilovny a resit blbosti jako jestli spalovace jo nebo ne :)

Pokud ti jde jen o shozeni neco malo kil, pak staci drobna uprava v jidelnicku a najit si nejakou pohybovou aktivitu, ktera te bude bavit a kterou budes delat pravidelne a casto. Fyziku neosali nikdo a zakon zachovani hmoty plati i tu. Zvedni energeticky vydej a ono to pujde. Osobne bych sel radsi pres nejaky pohyb, nez pres extra duslednou stravu. Do stravy se clovek musi vice nutit, nez treba do sportu, ktery ho zacne bavit. Je tedy vetsi sance na uspech. Jako zacatek idealni. K tomu par zakladnich pravidel, jako treba vice bilkovin, mene sacharidu...dnesni strava je az prilis o sacharidech. Hlavne omezit sacharidy pred spanim. Ale pozor, neprehanet to, i cukry jsou pres den potreba. Nepij slazene vody, idealne jen vodu, neslazene caje. K tomu si doma zacvic semtam s vlastni vahou. Nicmene bez pohybu a cviceni bych nedoporucoval shazovat kila...o shozeni svalu ti jiste nejde.

Az zlepsis aspon takovyto zaklady a vydrzis u toho, pak muzes zacit stravu,cviceni i pohyb resit vice. Jsem presvedcen, ze zacit volneji je lepsi at uz co se tyce motivace (prepalit to ze startu neni moc funkcni dlouhodobe, k tomu se clovek musi dopracovat), tak i kvuli zdravi. Proste musis si najit tak nejak svuj vlastni rytmus. Nutit se do veci moc nefunguje. Pokud te nebavi chodit do posilovny, nechod tam, cvic doma. Pokud te nebavi behat, jezdi na kole apod. Az si zvyknes mit rada pohyb a s tim spojeny vyplaveni endorfinu a dobrej pocit ze sebe, pak budes chtit mozna zacit toho delat vice sama a muzes zlepsovat stravu i pohyb.

Priotou by melo byt tedy menit postupne sve navyky k lepsimu a to tak, aby si s tim byla spokojena a bylo to funkcni. Nemelo by to byt o vuli,snaze ci nuceni. Nasilna zmena vseho, diky cemuz se budes kazdej den nutit jist veci, ktere jist nechces a delat veci, ktere delat nechces. To ti vydrzi jen docasne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny