Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hubnutí

Zdravím,
Můj nemalý problém spočívá (jako u mnohých žen) v hubnutí. Bohužel už jsem zkusila téměř všechno a mé neustálé pokusy zhubnout už trvají necelé dva roky. Letos jsem si ale řekla, že to zvládnu. Slíbila jsem si, že se v létě nebudu muset za nic stydět. Pravda je, že jsem ještě hodně mladá a mam průměrnou váhu, bohužel se mi vše usazuje v problémových partiích a nelíbí se mi to. Jak se říká - váha nám o člověku vůbec nic neřekne (mam 170 cm a 63 kg).
Má někdo nějaké tipy jak to tentokrát zvládnout? Chtěla bych zhubnout tak do dvou měsíců viditelně, potom v tom Popř. Pokračovat.
Předem děkuji

loading...
Předmět Autor Datum
Kvalitní a pravidelnou stravu založenou na vydatném přijmu všech živin a bílkovin + posilovací cviče…
icepower32 14.03.2016 23:59
icepower32
Na tvarování postavy je nejlepší posilovací trénink, protože se dají například zvýraznit ramena a tí…
lost johnny 15.03.2016 00:12
lost johnny
Ice a johnny řekli asi tak vše, ale zastavil bych se u toho co zmínil Johnny Doporučil bych nesnaž…
Deadfrey 15.03.2016 09:54
Deadfrey
No zrovna ze by u zeny vypadaly pekne siroky ramena, nevim no...kouzlo posilovani je v tom, ze cim v…
Schizo 15.03.2016 09:57
Schizo
Když si porovnám ramena necvičících a cvičících žen, tak se mi víc líbí u těch cvičících. Aby to vyp…
lost johnny 15.03.2016 13:31
lost johnny
Lost Johnny: No vidíš, vycpávky v ramenou me nikdy nenapadly...asi jo, ale me prijde sexy, když ma z…
Schizo 15.03.2016 13:56
Schizo
Spalovač jako karnitin je blbost, ale nakopávače který maj guaranu, kofein a další látky fungujou ja…
icepower32 15.03.2016 14:02
icepower32
Taky jsem se na to vyprdl, ale na celé rýsování. Klidně si nechávám nějaký podkožní tuk, po zdravotn…
lost johnny 15.03.2016 15:11
lost johnny
Zaklad je strava, strava a zase strava. Vetsina zen hladovi = telo většinu ulozi na horsi casy do tu…
Schizo 15.03.2016 10:06
Schizo
Urvi si ruku, rychleji vahu urcite neshodis a viditelne to bude taky dost :-D Podle me zalezi, jak…
helemese 15.03.2016 19:06
helemese
Věnuj se nějakému sportu. Dnešní mladá generace má tendenci sedět u počítače, hrát hry, poslouchat p…
adalkadaar 16.03.2016 14:03
adalkadaar
Neboj, dotyčná už se neobjeví, protože nemá ani motivaci příjít a odpovídat, natož cvičit :-D Takhle…
icepower32 16.03.2016 19:29
icepower32
Asi chtěla slyšet, že se snaží zbytečně a oddechnout si. Očividně slabší povaha, která nikdy nic ned… poslední
neoras 16.03.2016 23:08
neoras

Kvalitní a pravidelnou stravu založenou na vydatném přijmu všech živin a bílkovin + posilovací cvičení. Ve dnech volna kardio ve formě HIIT (indiánský běh, angličáky, švihadlo, plavání, kolo, brusle, atd. atd.) Hlavně žádné diety, to jsou hovadiny co se tady všude praktikujou, ale nefungujou (teda fungujou, ale ne trvale, ve finále je pak člověk ještě tlustější než byl)

A k tomu jídlu a celkové otázce hubnutí doporučuju tuto knihu - [https://cdn.myshoptet.com/usr/www.fitstore.cz/user    /shop/big/547.jpg?56745200]

Dá se za 3 stovky koupit na stránkách fitstore.cz např.

Na tvarování postavy je nejlepší posilovací trénink, protože se dají například zvýraznit ramena a tím opticky vyvážit vrozené širší boky. Ale to se nedá zvládnout za dva měsíce, spíš tak minimálně rok poctivé dřiny. Zároveň se zvedne bazální metabolismus a pomůže spalovat tělesný tuk. I vrozeně velké partie mohou vypadat dobře, znám fitnessku s velkými stehny, která vypadají úžasně. U žen mohou být atraktivní i jiné tvary než mají modelky.
Metody kulturistiky jsou asi nejrazantnější a nejpropracovanější, co se změny vzhledu týče. Taky mají perfektně zvládnuté jídelníčky a doplňky stravy, třeba zrovna spalovače tuku. Pokud se to ale přežene, může to dost poznamenat zdraví. Doporučil bych nesnažit se to uspěchat, najít si maximum informací a vhodnou motivaci, proč vytrvat.

Ice a johnny řekli asi tak vše, ale zastavil bych se u toho co zmínil Johnny

Doporučil bych nesnažit se to uspěchat, najít si maximum informací a vhodnou motivaci, proč vytrvat.

Lidi kteří chcou zhubnout jen do plavek, jdou na to moc hrr a začnou moc pozdě, kladou si moc velké cíle, které nejsou schopní splnit, miluju ty novoroční nadšence jak se to nahrne do posilovny a v únoru, je populace ve fitku značně jiná. Výsledek je jen psychická újma (když se nic nemění), zranění, oslabení těla.

Dám tu svůj případ/příklad

Když jsem cvičil jen pro okolí, snažil jsem se abych vypadal dobře apod abych se líbil okolí, stagnoval jsem, dělám jsem to z nechuti, donucení. Pak jsem se nějak uvědomil a ujasnil si co chci, teď cvičím jen a jen pro sebe a citím se u toho mnohem lépe, protože vím že to dělám ,,z lásky," dělám to co mě baví, ne ze ,,strachu," protože mi někdo bude říkat: ,, bože ten je tlustej, a ty jeho párátka, nohy jak oštěpy apod."

V posilce chodí jeden správnej chlápek a libí se mi to co říká mladým: ,, kluci nespěchejte, naučte se techniku a hlavně, hlavně u toho vydržte, ty váhy vám nikam neutečou, budou tu na vás čekat."

Fitness je na celý život, nefunguje to od Března do Července, to je čirá hloupost.

No zrovna ze by u zeny vypadaly pekne siroky ramena, nevim no...kouzlo posilovani je v tom, ze cim vic svalu mas, tim vic spalis energie ikdyz vůbec nic nedelas.
Modelky jsou vychrtly trosky, bez jakýchkoliv svalu, na kterých i tak visi tuk ( hlavne na tech hnusných plochejch prdelich ).

Spalopvace tuku vseobecne nefunguji, kdyby jo, chodili by tady jen sami vysekany borci a borkyne :-D
Spalovac když uz, zaradit na uplny konec, když se cloveku nedari zbavit tech posledních špíčků na břise, v okamziku, kdy strava a drina uz nestaci, jinak vyhozene peníze .

Když si porovnám ramena necvičících a cvičících žen, tak se mi víc líbí u těch cvičících. Aby to vypadalo divně, to už by musela být nějaká maskulinní profi kulturistka, jenže tak většina cvičících žen nikdy vypadat nebude. Troufnu si tvrdit, že o větší ramena samotným ženám jde, jinak by neexistovaly ramenní vycpávky v dámských kabátech a sakách.
Ze spalovačů znám jen karnitin a kofein a na vyrýsování jsem je vždycky používal, ale klidně můžeš mít pravdu, že je to placebo, protože bez nich jsem to nikdy nezkoušel, takže nemám srovnání.

Lost Johnny: No vidíš, vycpávky v ramenou me nikdy nenapadly...asi jo, ale me prijde sexy, když ma zenska pekne tvarovanej zadek a stehna, ne jen takovej rozteklej beztvarej spalek .

Ale to je na vkusu..

Zrovna Karnitin je podle me placebo jak prase, lidi to pijou a kupujou protože jim to všichni rikaj a protože to stoji peníze, je to znat :-D

Kofein sam o sobe je sice spalovac, ale spis stimulant, zabranuje telu prechod do klidového stavu, takze pokud si ho vezmes před tréninkem = podpori aktivitu, srdecni cinnost, budes se vic potit, vic prokrvis svaly... na me ale pusobi totalni nespavosti, pokud si vezmu 200mg o pul 5ty, nespim ještě ve 2 rano :-D
A to piju 3x denne kafe, takze zadna precitlivelost to asi nebude.

Spalovač jako karnitin je blbost, ale nakopávače který maj guaranu, kofein a další látky fungujou jako příval energie, protože stimulujou srdeční a nervovou soustavu. Bohužel na nich vzniká časem intolerance.
Stejně si myslím že nejsou potřeba - vlastně většina lidí z fitness co znám, je akorát testovalo (vč. těch méně legálních) a časem se na ně vyprdlo, protože prostě nejsou třeba :-)

Taky jsem se na to vyprdl, ale na celé rýsování. Klidně si nechávám nějaký podkožní tuk, po zdravotní stránce mi líp vyhovuje se tolik nehuntovat. Kofein je samozřejmě bezvadný i na jiné věci. Ten karnitin ale musel stejně něco s tělem dělat, protože jsem se víc zahříval a trochu mě svědila kůže na velkých svalech. To už je teď celkem jedno.

Zaklad je strava, strava a zase strava. Vetsina zen hladovi = telo většinu ulozi na horsi casy do tuku = zena setrapi, nic nefunguje a presto nehubne, ba naopak. Nebo ještě hure, hubne, ale svaly a tak je to porad dokola.

Pokud uz se najde někdo, kdo alespoň dodrzi energeticky prijem, nevi si stejne rady se slozenim zivin = sice energeticky v poradku, ale skladba zivin tragicka, dosahnuto pomoci tuku a sacharidu...

Zaregistruj se na kaloricketabulky.cz, pis si co jis a vypijes, klidne to nech zpočátku na pocitaci at ti sam nastavi hodnoty, uz to, ze to clovek uvidi bude změna k lepšímu, pak si nech poradit od nekoho kdo tomu rozumi, jak se stravovat..ze zacatku to pujde samo, uvidíš.

Driv nebo později musíš zacit s nejakou sportovni aktivitou, jinak prijde stagnace = depka a budes v tom znova.
Ale jak pisou kolegove, je to totalni změna zivotniho stylu napořád, ne na sezonu do plavek.

Urvi si ruku, rychleji vahu urcite neshodis a viditelne to bude taky dost :-D

Podle me zalezi, jak moc to chces a potrebujes brat vazne. Pokud ti jde o supr formu a vyrysovane telo, pak holt musis studovat, dusledne drzet stravu, chodit do posilovny a resit blbosti jako jestli spalovace jo nebo ne :)

Pokud ti jde jen o shozeni neco malo kil, pak staci drobna uprava v jidelnicku a najit si nejakou pohybovou aktivitu, ktera te bude bavit a kterou budes delat pravidelne a casto. Fyziku neosali nikdo a zakon zachovani hmoty plati i tu. Zvedni energeticky vydej a ono to pujde. Osobne bych sel radsi pres nejaky pohyb, nez pres extra duslednou stravu. Do stravy se clovek musi vice nutit, nez treba do sportu, ktery ho zacne bavit. Je tedy vetsi sance na uspech. Jako zacatek idealni. K tomu par zakladnich pravidel, jako treba vice bilkovin, mene sacharidu...dnesni strava je az prilis o sacharidech. Hlavne omezit sacharidy pred spanim. Ale pozor, neprehanet to, i cukry jsou pres den potreba. Nepij slazene vody, idealne jen vodu, neslazene caje. K tomu si doma zacvic semtam s vlastni vahou. Nicmene bez pohybu a cviceni bych nedoporucoval shazovat kila...o shozeni svalu ti jiste nejde.

Az zlepsis aspon takovyto zaklady a vydrzis u toho, pak muzes zacit stravu,cviceni i pohyb resit vice. Jsem presvedcen, ze zacit volneji je lepsi at uz co se tyce motivace (prepalit to ze startu neni moc funkcni dlouhodobe, k tomu se clovek musi dopracovat), tak i kvuli zdravi. Proste musis si najit tak nejak svuj vlastni rytmus. Nutit se do veci moc nefunguje. Pokud te nebavi chodit do posilovny, nechod tam, cvic doma. Pokud te nebavi behat, jezdi na kole apod. Az si zvyknes mit rada pohyb a s tim spojeny vyplaveni endorfinu a dobrej pocit ze sebe, pak budes chtit mozna zacit toho delat vice sama a muzes zlepsovat stravu i pohyb.

Priotou by melo byt tedy menit postupne sve navyky k lepsimu a to tak, aby si s tim byla spokojena a bylo to funkcni. Nemelo by to byt o vuli,snaze ci nuceni. Nasilna zmena vseho, diky cemuz se budes kazdej den nutit jist veci, ktere jist nechces a delat veci, ktere delat nechces. To ti vydrzi jen docasne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...