Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na komplikovanou dovolenou. Cestovní kanceláře.

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Rád bych si splnil sen a jel na dovolenou do karibiku na loď Oasis of the Seas.... Mám nalezeno i datum plavby ale jsu na rozcestí jak tuto dovolenou naplánovat. Nejjednodužší by bylo to asi svěřit do rukou nějaké cestovní kanceláři. Nebo druhá možnost vše naplánovat a zajistit na vlastní pěst. Mohl by někdo poradit co je lepší? Předpokládám že asi cestovní kancelář, kvůli zárukám a případném pomoci. Dále pak se chci zeptat jestli máte někdo zkušenosti s nějakou kanceláří která by zde v ČR nejlépe okolí Zlína zastupovala Royal Caribbean International.

Děkuji za rady a názory.

Předmět Autor Datum
Tak záleží jaký máš rozpočet. Pokud dost velký tak jdi do cestovky což je nejjednodušší . Pokud chce…
Al Capone 23.03.2016 20:24
Al Capone
Tak ono mě to těch 100k stejně sežere.
IkaSGC 23.03.2016 20:26
IkaSGC
No tak pokud si to můžeš dovolit tak jeď přes cestovku.
Al Capone 23.03.2016 20:41
Al Capone
Tak jak se to vezme... Dovolit si to může kdokoli :D jen se musí spořit. A do hrobu si peníze brat s…
IkaSGC 24.03.2016 06:40
IkaSGC
Tak jedna věc je na takovou dovolenou šetřit 5 let a druhá 3 měsíce :-)
Al Capone 24.03.2016 15:21
Al Capone
Tak pokud umíš anglicky (jakože jsi říkal, že umíš :-) ), tak samozřejmě zařiď letenky, lodní lístky…
Roker 23.03.2016 21:34
Roker
Ono spíš záleží,jaké záruky a služby ta cestovka nabídne,jesli má na té lodi víc klientů a tedy i sv…
Karel04 24.03.2016 00:15
Karel04
Tak angličtinu bych tak lámaně zvládl, samozřejmě to neni dokonalé. Jináč cestovka si tam přilízne t…
IkaSGC 24.03.2016 06:39
IkaSGC
No za pár tisíc,natož za 10K na osobu bys asi sehnal luxusní cestovní pojištění u nějaké solidní svě…
Karel04 24.03.2016 12:20
Karel04
Pojištění si často je třeba ještě doplatit i u cestovek... Jinak není to nějak drahá záležitost, jak…
Roker 24.03.2016 14:00
Roker
Na vlastni pest do toho clovek muze jit, pokud umi jazyk aspon tak, aby se nejak zakladne domluvil.…
merlouska 24.03.2016 14:19
merlouska
jsem si vždycky vystačil s bitte nebo molim a ukázat prstem.:-D pravda je, že na objednávku první tř…
kmochna 25.03.2016 08:36
kmochna
Na vlastní pěst znamená kontaktovat "zahraniční cestovku" pochybuji, že by to přímo operující firma…
TNT 26.03.2016 11:20
TNT
Hoj! Jestli to ještě pořád řešíš, tak se zkus poptat v cestovce Arcadia Air, která sice sídlí v Praz… poslední
PanDan 15.07.2016 14:36
PanDan

Tak pokud umíš anglicky (jakože jsi říkal, že umíš :-) ), tak samozřejmě zařiď letenky, lodní lístky s patřičným "inclusive" a vyraž. U těchto typů zájezdů ti cestovka dá maximálně "pocit" jistoty. Nic víc, nic míň, než si můžeš zařídit sám ti neposkytne (předpokládám, že nejsi jelito a pojištění si umíš vyřídit adekvátní k danému zájezdu). No a ušetřené peníze za marži cestovky můžeš na lodi klidně prolít hrdlem ;-)
Obecně platí, že u "mainstreamových" zájezdů se cestovka vyplatí, vzhledem ke konkurenci a množství klientů, ale u individuálek a exotiky je VŽDY výhodnější, uštětřit marži cestovky. Notabene u zájezdu, kde záleží jen na letenkách a lodních lístcích, tam cestovka nemá moc možností ke své kreativitě.

P.S. Kdyžtak to proberem u piva ;-)

Ono spíš záleží,jaké záruky a služby ta cestovka nabídne,jesli má na té lodi víc klientů a tedy i svého delegáta,co se o ně postará,což asi mít nebude.Takže ona stejně jen zajistí letenky a lodní lístek,případně vytiskne nějaký leták a program z jejich stránek.Navštiv tady nějakou větší cestovku a uvidíš,co nabídnou a co to vše případně obnáší si to sehnat sám a jaký je pak i rozdíl cen.

Tak angličtinu bych tak lámaně zvládl, samozřejmě to neni dokonalé. Jináč cestovka si tam přilízne tak 10k na osobu odhadem. Asi bude opravdu nejlepší do nějaké zajít a zjistit co mohou nabídnout.
Je pravda že lodní lupeny se dají vytelefonovat nebo vykorespondovat Emailem, a letenky by taky nemusel být žádný problém. Jde tam hlavně o ty jistoty a takový delegát pokud by mohl být k ruce by se hodit mohl. Tak uvidím no.

No za pár tisíc,natož za 10K na osobu bys asi sehnal luxusní cestovní pojištění u nějaké solidní světové pojišťovny,která Tě v případě problémů,tj.úrazu,krádeže,ztrátě dokladů a nevím co ještě spolehlivě a rychle dopraví domů odkudkoliv na světě,tedy i z lodi.Ale zkušenost s tím nemám.

Na vlastni pest do toho clovek muze jit, pokud umi jazyk aspon tak, aby se nejak zakladne domluvil. Coz teda tazatel pise, ze jo, takze si myslim, ze by to mohl zkusit. Na objednani letenek a lodniho listku neni imho nic sloziteho.

Horsi nez moje objednavani listku na vylet trajektem (ferry cruise) v norstine to byt nemuze. Mohla jsem to mit pohodlne v anglictine, ale zaplatila bych skoro 2x tolik :D

Na vlastní pěst znamená kontaktovat "zahraniční cestovku" pochybuji, že by to přímo operující firma sama prodávala. Na vlastní pěst doletět do USA, Floridy a zpět není složitý úkol. Pokud by to mělo být přes CZ cestovku, tak to zkusit dotazem u těch největších, ale pokud to nemají v standardní nabídce je třeba se připravit na individuální cenovou nabídku. Nabízí se hledání u německých cestovek s variantou odletu z Německa, mohou to prodávat v balíčku s letenkou. Německá kupní síla je někde jinde, mraky němců se v Karibiku na lodích rekreuje. A jak to bývá, na vlastní pěst se kupuje vlezné na palubu a kajuta (přípaně jen lůžko), jídlo a ostatní, zábava, výlety se dokupuje, no a ceny jsou tam s vysokohorskou přirážkou ala Mount Everest. :-)

Hoj! Jestli to ještě pořád řešíš, tak se zkus poptat v cestovce Arcadia Air, která sice sídlí v Praze, ale maj docela dost kontaktů a jsou schopný. Minulý léto jsme u nich s kolegama z práce nechali naplánovat skupinovou dovolenou na Cubě, takže si myslim, že je docela velká šance, že by měli ty správný kontakty... Navíc se specializujou na hodně luxusní pobyty, takže by se toho určitě dalo nějak využít ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru