Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po zlomenině kotníku

Ahoj, před 3 a půl týdny jsem si zlomil kotník na levé noze, a včera jsem přišel na odstranění sádry a dali mi ortézu. Ale pak jak mi řekli že mám už zkoušet dělat kroky po bytě s berly tak mě nebolí místo kde to bylo zlomené, ale bolí mě to dá se říct že před prsty a je to hnusný pocit. Tak se chci zeptat z čeho to mám?? Protože tam se ta zlomenina ,,nedostala,, a tak jestli to není třeba tím že jsem dlouho nechodil, nebo tím že jsem měl sádru? Děkuji předem :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Těžko bez bližší diagnózy dělat závěry. Nedávno jsem si zlomil koleno. Když jsem s tím začal chodit…
Mayhem 31.03.2016 17:09
Mayhem
máš svaly v háji, :-D Jednomu známému sundavali sádru z nohy. Byl tak nadšený, že se toho zbavil, ž… nový
čumil_old 01.04.2016 17:01
čumil_old
No ano,před lety mi dělali totéž,po rozstřihnutí a odstranění klasické sádry (po 5ti týdnech) jsem s… poslední
pedrosso 01.04.2016 18:15
pedrosso

Těžko bez bližší diagnózy dělat závěry.

Nedávno jsem si zlomil koleno. Když jsem s tím začal chodit, bolelo mě všechno (včetně ploché nohy, která mě dřív nebolela). Takže to nejspíš bude normální.

Důležité je, hodně chodit a cvičit, jinak tě to bude bolet pořád. Došlapávání na nohu je důležité kvůli prokrvování oblasti.

Pokud to bolí nějak nesnesitelně, zajdi k doktorovi, nebo tam zavolej. Dále pak můžeš zkusit nějakou rehabilitaci (doktor by ti to měl předepsat, aby to šlo na pojišťovnu).

Jinak po měsíci nechození máš svaly v háji, je to normální, tak bacha, ať tě noha někde cestou nezradí.

No ano,před lety mi dělali totéž,po rozstřihnutí a odstranění klasické sádry (po 5ti týdnech) jsem se chystal seskočit z vyvýšeného lehátka. Doktor jen nápřáhl ruku a zeptal se : Co to chcete udělat ? Říkám no seskočit. Aha,tak jo. Já seskočil a kdyby mě nezachytil,tak možná jsem znovu jel do sádrovny. Trvalo to skoro měsíc než se po rehabilitacích normálně vrátila chůze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru