Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kalorie vs aktivita vs váha

ja vim, ze dneska je doba plna ruznych sarlatanu (rozumnej vyzivovych poradcu apod.), kteri hrozne radi vali spoustu rozumu, co jsou zrovna v mode a ze si dneska lidi i diky nim mysli, jak v mase ciha rakovina. Tisice let lidstvo ji naprosto normalne, ale 15 let internetove hysterie a radoby "odborniku" a najednou je vsecko spatne. A kazdou chvili neco jinyho.

Naopak se vedecky svet cim dal vice priklani k nazoru, ze za rakovinou se nejcasteji skryvaji geneticke predispozice. Pak je jasne, ze ve tve rodine je casteji. Samozrejme tva rodina jedla maso a syry. Ale ze by to byla pricina? A co vzduch, ten dychali taky prece. A nebo je pricina snad ve vode, kterou pili? Samozrejme je pravda, ze zivotni styl to muze popohnat, zhorsit apod. Ale behanim z extremu do extremu tomu urcite nikdo nepomohl.

Chci rict to, ze misto hysterii na tema "maso je zle,mleko je zle, raw strava je super apod", by ses mel v prve rade zamerit na to, abys jedl normalne a normalne se hybal. Protoze kombinace priserne stravy, zadneho pohybu a obezity te dozene mnohem casteji, nez tvuj hystericky strach z masa. Tak jako ty dopadne clovek, kterej prilis veri temto sarlatanum a malo veri rozumu. Obezni, presto vyhladovelej typek, co se boji udelat si kus libovyho masa.

Takze: Neres kraviny a zacni jist uplne normalne. Nasnidej se, naobedvej se, dej si svacinu a dej si veceri. Na veceri idealne libove maso se zeleninou. A klidne jez ceskou klasiku, co se ji od pradavna. Jen pecivo jen celozrne a vybirej kvalitni potraviny. Az prestanes hladovet, zacni se hybat. Pak se da tvoje telo do poradku, prestane hladovet a zacnes jit s vahou dolu.

Tihle vyzivovy poradci (nemyslim odborniky, jako dietologove apod.) jsou naprosto bez vzdelani v problematice a jen navzajem papouskuji, co je v mode zrovna. Dneska je to casto raw strava. Kdyz je tak dobra a oni jsou takovy odbornici, proc o ni nemluvili uz pred 20 lety? :) Aha, nebyla zrovna v mode. To je tak, kdyz se jim nechce do fabriky a zaroven nic neumi. Tak radi ostatnim. Misto staleti overenych veci se vymysleji blbosti. Treba tyto:

http://ona.idnes.cz/horka-cokolada-muze-pomahat-i- pri-diete-dya-/dieta.aspx?c=A081211_120617_vase-te lo_bad
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/316157-ani-pri-h ubnuti-se-nemusite-vzdavat-cokolady-potvrzuji-odbo rnici.htmlhttp://zpravy.aktualne.cz/zahranici/po-c okolade-se-hubne-tvrdi-studie-nejde-jen-o-kalorie/ r~i:article:738865/

Tento fam vypustil do sveta jeden psycholog ciste pro svou studii sireni takvoych veci. Vzal absurdni vec jako ze se po cokolade hubne a vidis. Po celem svete to doporucuje kdejake "odbornik".

Ty jsi uplne doblbanej ze vseho. Sbal se a bez k tomu dietologovi! Prakticky lekar ti jiste poradi. To je clovek, kteremu mas verit, ne hnupum na internetu!


PS.Hniti a traveni masa je velmi obdobny proces. Oboje je o denaturaci bilkovin. Tedy rozpadu bilkovin v peptidickych vazbach jejich aminokyselin za vzniku sirnych sloucenin (onen smradek hnijiciho masa). Takze ano, muzes rict, ze maso hnije :) Ale musi, telo si ho tezko vezme v celku, musi ho rozlozit :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny