Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Suchá pleť

Dobrý den, mám už 5 měsíců vážný vztah s přítelkyní co má problémy se suchou pletí a exémy. A přesně 5 mesíců už mě trápí suchá pleť na tváři. Nejhorší je to po sprše, tvoří se mi šupinky, svědí to. Natírám to Nivea men creme. Je možné že to mám od přítelkyně? Máte nějaké řešení jak se toho zbavit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ekzém je sice hezká diagnóza, ale její příčina většinou zůstane n…
V.R. 10.04.2016 09:02
V.R.
Je pravda že jsem se přestěhoval na kolej a ta voda tam se mi nezdá taková jako doma. Zajdu s tím al… poslední
problemmagnet 16.04.2016 10:44
problemmagnet

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ekzém je sice hezká diagnóza, ale její příčina většinou zůstane neodhalená a léčí se jen viditelné kožní následky. Ekzém je průvodním příznakem hromady jiných zdravotních problémů. Zajímavé je také to, že se může vyskytnout jen v určitou část života, černoši tím prý netrpí. Zkus trochu pogooglit a čti.
Moje máma má atopák od malička, táta je astmatik, přičemž astma je jen jiný projev ekzému. Já mám s kůží problémy od malička. Jediná rada kožařky byla - máš extrémně suchou kůži, holt se musíš mazat. Současný přítel se mi přiznal, že na začátku vztahu ho často svědila kůže a občas se trochu osypával. A přitom se tvrdí že ekzém atp. není nakažlivý. Takže bůh ví...může to být způsobné změnami mikrobiomu pokožky, a nepatrnými lokálními záněty ve svědivých místech. A to se může (teoreticky) při dotecích přenášet.
Jinak mě doktoři neporadili, ti tě budou akorát mazat vším možným (netvrdím, že to je vždy špatně). U mě to ale byla neodhalená alergie a lepek. Přišla jsem na to sama a náhodu. Zkus se kouknout na netu na obrázky, jestli tvá slečna náhodou nevypadá stejně.
Tím tě ale rozhodně neodrazuji od návštěvy lékaře. Vše se odvíjí od přesné diagnózy tvé slečny. A napadá mě, nepřestěhoval ses náhodou? Pokud ano a píšeš, že to svědí po sprše, může to být dané tvrdší vodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru