Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesčasy v praci

1. Nikdo netvrdi, ze to po nich chce naprosto cely rok, kazdy tyden. Zamestnavatel muze naridit prescasy v jistem rozsahu. Chapu, ze panacek by chtel delat nejakou jinou aktivitu. Ja jsem taky vcera nachtel byt na 12ctce v praci, radsi bych si cetl doma :-D Neprislo by ti ale absurdni, kdybych zalozil tema se slovy "zamestnavatel po me chce, abych byl v praci, ale ja si chci cist..." :-D

Takze muze:
a)dat vypoved
b)skoncit s trenovanim
c)zkusit se domluvit se zamestnavatelem
d)posunout si terminy treninku


2. Je velmi mile, jak lidi dokazou lpet na zakonniku prace...tedy v naproste vetsine jen v tom smeru, ktery jim vyhovuje...jako prescasy apod. Malokdy si povsimnou takovych veci, jako ze k lekarum maji chodit v pracovnim volnu pokud mozno a ze maji chodit k nejblizsim doktorum apod. :-)

3. lpeni na zakonniku prace za kazdych okolnosti a do dusledku je cesta do pekel pro celou ekonomiku,pro firmu i pro zamestnance. Napriklad u nas, ve vyrobe, klasicky pripad. Zranil se kolega na mesic, coz pro me znamenalo, ze jsem musel udelat cely mesic 12ctek. Nahrada neni jen tak mozna a zauceni trva dele, nez vyleceni kolegy (dano povahou prace). Normalni clovek to chape...je to proste potreba a jinak to nejde. Nezavres vyrobu prece kvuli tomu. Dalece jsem presahnul pocet povolenych hodin,prescasu i mnozstvi po sobe jdoucich 12ctek. Lpeni na zakonniku by znamenalo zavrit vyrobu na x dni, posleze neplneni zakazek, pokuty a celkove prvni krok ke krachu. Zarucuju, ze dodrzovani zakoniku na 100% by znamenal silny propad ekonomiky. Spousta zkrachovanych firem a velka nezamestnanost. A v neposledni rade...ano,ja bych mohl prijit za sefem a jasne rict "tohle odporuje zakonniku, ja to delat nebudu". No verim, ze za 2 mesice bych u firmy koncil. A osobne bych jim to nemel za zle. On sef potrebuje na jistych pozicich lidi, na ktere se muze spolehnout i ve vypjatych situacich. A ne ze budu hned hazet cele firme klacky pod nohy a ohanet se papirem, co vymyslel hnup, kterej v zivote nepracoval. Lidi, na ktere spoleh neni jsou lide, kteri se musi smirit s tim, ze zustanou na nizsich pozicich, casto delnikama, kteri jsou holt lehko nahraditelni a lze se bez nich obejit lepe.


Bod 1 se tyka dane situace. Bod 2 a 3 jsou uz jen me myslenky na problematiku obecne. On svet totiz neni jen cernobily. Zakony jsou sice od toho, aby branili zamestnance a je dobre,ze existuji, ale jsou situace, kdy jsou zase na skodu. Jen me pobavila tva veta "tak by bol poruseny zakonnik prace.", protoze kolikrat byt proste MUSI porusen :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny