Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem návod, jak vyrobit hospodský guláš

Kmochno, jen se do toho pust...uvarit gulas neni zas tak tezky. Jsou mnohem slozitejsi jidla. I po prvnim pokusu to bude dobry...pri dalsich uz jen vypilujes chut, kterou chces.

Jen staci dodrzovat par zakladnich veci.

Sadlo!! Na oleji je to vrazda a kdyz das trochu vic oleje, bude to v nem plavat. Kdyz dat malo, bude se to pripalovat. Sadlo je zaklad.
Kolik mas, tolik cibule.
Maso prudce zatahnout. Stava musi zustat v nem.
vyvar staci z bujonu. Jiste ti kdekdo rekne, ze vyvar ma byt prece domaci (lide vsechno delaji prece domaci), ale realne tam mas cibuli,maso,koreni...poznat rozdil mezi vyvarem a bujonem nepujde. A chces se srat jeste x hodin s vyvarem? :D
Hospodskej gulas neni vlastne omacka v pravem slova smyslu. Malo vody a vydusit. Jak se vypari voda, zase trosku vody a vydusit. Porad dokola, dokud neni maso mekke. Nedela se to tak, ze tam nalejes 2 litry vody a zahustis moukou. Gulas se nezahustuje, o to se postara cibule...proto je ji tam tolik. V zaveru muzes jen pohlidat konzistenci, aby byla akorat. Bud pridas vodu, nebo ji vyvaris.

Ale to uz jen opakuju Mayhema, ale aspon vis, ze zaklad je porad stejnej :) Nezminil sul, ta tam samozrejme patri taky. Ne kvuli tomu, aby to bylo slane. Sul zvyraznuje chute. Nesolit primo maso, pustilo by stavu.

PS. Nikdy jsem nezahustoval,ale pokud se musi, delat se to starym chlebem :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny