Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem návod, jak vyrobit hospodský guláš

Hrozne placas, skoro bez souvislosti.

Nejdriv nazves olej ropnym produktem. Na mou otazku co ma olej spolecneho s ropou reagujes recma o sadle a kunerolu, coz je margarin a ne olej. Tezko muzu brat vazne cloveka, co plete do sebe sadlo,olej a margarin. Kde presne v celem tomto vlakne nekdo mluvil o margarinu? Nedejboze o jeho pouzivani na gulas? Nikdo tu dokonce ani nerikal, ze by ho snad jedl.

Takze takovy vety jako "No a ty tu náhražku žereš dodnes a myslíš si, jakže budeš zdravej, njn..." si nech pro nekoho, kdo je na ne zvedavej. Kdo o nich mluvi. Kdo to ji. Ja margarin treba nejim vubec, proc me to teda rikas? A na rozdil od tebe si nepletu margarin s olejem.


Za druhe. Vim zcela presne a vedel jsem to vzdycky, proc mluvis o "vyrobku z ropy". Vzniklo to diky jednomu hoaxu, ktery pred lety koloval internetem. Chapu, ze clovek bez jakekoliv znalosti problematiky takovym vecem rad veri, ale pravdu to z toho neudela.

Tady je samotny hoax:
http://www.hoax.cz/hoax/margariny-a-zdravotni-rizi ko-rama-s-nama/

Nekde v prubehu clanku se dozvi, ze margarin ma velmi podobne slozeni jako umela hmota vyrabena z ropy :) Pane, ucil jste se nekdy trochu vazneji chemii, idealne organickou chemii? Naprosta vetsina organickych latek lajkovi muze pripadat velmi podobne, ale i nepatrna zmena v jednom atomu, ci ve vazbe mezi atomy, znamena obrovske rozdily. Podobnost ve strukture neznamena podobnost vlastnostma.


Pro priklad uvedu blahodarnou tekutiny jmenem voda. Nelze bez nic zit, podili se na vsech procesech v tele. Je slozena z 2 atomu vodiku a jednoho atomu kysliku.

Staci ale pridat jen jeden atom kysliku a z H2O udelame H2O2...peroxid vodiku, ktery te zabije. Dokonce staci ve vode H2O ubrat elektron vodiku a zacne byt jedovaty a to dokonce ani nezmeni chemicky vzorec...takhle malo staci k velkym rozdilum. Od tekutiny potrebne k zivotu az po jed.

jakakoliv podobnost ve vzorci je jen podobnost. Nema to nic s ropou spolecneho.

Nevyjadril ses nepresne, ale hlavne nepravdive. Jen tu plasis lidi rozsirovanim hoaxu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny