Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sloh maturita

Za 2 týdny mě čeká slohová práce z ČJ. Co si o tom myslíte, prospělo by to ?

Byl krásný letní den, začali nám prázdniny a tak jsme se rozhodli, že s Honzou něco podnikneme. Myslel jsem si, že by jsme mohli zajít na ryby, ale Honza chtěl jít do lesa na houby. Napadlo mě, si hodit kostkou. Honza vyhrál, jako vždy.

Šli jsme teda na houby. Po dvou hodinách nezdaru, jsme našli pouze nejedlé a jedovaté houby, ani jeden malý hřib. Rozhodli jsme se, že to pro dnešek zabalíme a zkusíme, to zítra v lese u potoka. Nic, ani druhý den jsme nic nenašli. Honza byl naštvaný, protože houby miloval, a babička mu z nich vařila houbovou polévku. Ani třetí den to Honzovi nedalo, jeli jsem na kole do lesa kam nikdo nechodí. Říká se, že tam žijí medvědi, jelikož jsme bydleli v Kanadě, bylo to docela hodně pravděpodobné.I přes to, jsme se rozhodli to zkusit, aspoň na kraj lesa.

Dorazili jsme k lesu, a spatřili na cestě do lesa obrovskou ceduli "Pozor medvědi". Honza si myslel, že když půjdeme jen na kraj lesa, tak nám nic nehrozí. Hned na kraji lesa na nás koukaly dva velký hřiby, to nás motivovalo a pokračovali jsme stále hlouběji do lesa, kde bylo více a více hub, po nedávném zklamání jsme si vzali pouze malé košíčky, které byly také brzo plné. Najednou jsme zahlédli jak blízko nás spalo malé neškodné medvídě, oba jsme ihned zpanikařili a začali utíkat. Úspěšně jsme doběhli na cestu před les, ale rychlím během nám vypadly všechny houby z košíků. To nám v tu chvíli ale moc nevadilo, nasedli jsme na kola a šlapali domů.

Doma na nás už čekala babička. Honza byl zklamaný, že nepřivezl žádné houby. babička ale tušila, že si jim opět nepoštěstí, a tak si jich pár koupila od kamarádky a udělala hrnec houbové polévky pro Honzu a pro mě.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako pardon, ale tohle nemůže myslet vážně. To musí být troll. Sám jsem maturoval před 4 roky, což n…
lebron6 21.04.2016 19:01
lebron6
Pardon pane spisovateli, ale já mám i jiné věci na práci, než psát po večerech romány.
Lukynak 21.04.2016 19:27
Lukynak
Nejde o to psát romány. Svou odpovědí jsem se nechtěl nějak povyšovat, proč také. Zde ale jde o to,… poslední
lebron6 21.04.2016 21:13
lebron6

Jako pardon, ale tohle nemůže myslet vážně. To musí být troll. Sám jsem maturoval před 4 roky, což není tak dávno. Chtěli po nás tuším alespoň 2 strany A4. Tento "výtvor", co tu napsal tazatel, bych napsal za 5 minut "na koleni". Asi to má být pokus o vyprávění, ale je to teda hrůza.

Nejde o to psát romány. Svou odpovědí jsem se nechtěl nějak povyšovat, proč také. Zde ale jde o to, že po absolvování střední školy musíte být schopen napsat rozumně dlouhý text, který bude mít určité náležitosti a hlavně "hlavu" a "patu". Ten text, co jste uvedl v sobě neměl prostě nic. Ale teď už to víte a můžete se lépe připravit, takže poradna splnila svůj účel, doufejme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru