Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sloh maturita 2.

Běžně gramotný člověk přečte 4-6 knih za měsíc jen tak před spaním, u nedělního kafe a sem tam při pohodovém nedělním dopoledni. Není nutné u nich ležet celý měsíc...tedy za předpokladu, že umíš číst.
Vzhledem k všem tvým dotazům tady (a jejich úrovni) mi začínáš zcela na 100% zapadat do obrazu většiny dnešních maturantů. Okolo středního školství se trochu motám, vím co jsou maturanti na většině průměrných škol zač.
Průměrný maturant 2016, prototyp - jedinec přesvědčený o svých schopnostech, které jsou pouze sráženy a znehodnocovány špatným vzdělávacím systémem, jeho přehnanými nároky a zbytečně složitým učivem. Perspektivní mladý člověk, který jisto jistě vyrazí na nějakou VŠ a vytře všem zrak/ vyrazí do pracovního procesu a vytře všem zrak
realita - puberťák odtržený od reality světa, většinou pologramotný (dokážeš nahlas a souvisle přečíst odstavec neznámého textu v českém jazyce?), který nepatří na střední školu, ale na učiliště (někdy ani to ne). Jeho intelektuální kapacity nedosahují takových hodnot, aby byl schopen pojmout požadované množství učiva a odprezentovat své znalosti požadovaným způsobem.

Stále se snižující nároky ve středním školství a stále vyšší a vyšší počet dětí, které na první pokus neudělají maturitu má slova jen potvrzují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny