Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S přítelkyní spolu skoro vůbec nespíme

Nebudu vyvracet nic z toho, co jsi napsal. Je to samozřejmě pravda.

Ale pořád tak nějak pomíjíš/bagatelizuješ onen časový aspekt/aspekt opakovaného sexu s jednou a tou samou osobou, který existuje a JE velmi silný. Tvému tvrzení jak znáš mraky párů, kteří po sobě po 20 letech stále (sexuálně) touží moc nevěřím. Spíše to jsou různě dobří herci, kteří před okolím toto dokáží zahrát.

A abych to vysvětlil stejnou evoluční biologií, kterou používáš ty: Pokud se samec se samičkou opakovaně páří, příroda předpokládá, že po čase vznikne 1-n potomků. Čím déle spolu pár bude, tím bude n vyšší, tj. tím více jedinců s totožným genofondem vznikne. Což z pohledu druhu jako takového není dobré. Proto touha po páření s jedním a tím samým jedincem trvá jen omezeně dlouhou dobu (tj. než vznikne rozumný počet potomků s obdobným genofondem) a pak již není žádoucí, aby vznikali další, naopak je více žádoucí, aby další potomci měli jiné složení genů. Tj. aby vzniklo co nejvíce potomků s různými kombinacemi genů.

Proto dochází, zcela logicky a očekávaně, k sexuálnímu útlumu v případě párů žijících monogamně. Ano, instinkty se dají sice potlačit silou vůle/výchovou/"morálku"/apod., ale jen do určité meze a nese to s sebou samozřejmě různě velkou nespokojenost/frustraci, která se u každého může projevovat různě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny