Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S přítelkyní spolu skoro vůbec nespíme

Dobrý den, kde bych začal..S přítelkyní to spolu táhnem skoro na 4 roky vztahu, ale poslední cca 2roky spolu spíme max. 1-2měsíčně, ale teď nastala i fáze kdy spolu nespíme již 4 měsíc.
ze začátku to bylo vše ok, spali jsme spolu furt, pokaždé co jsme se viděli.
Začínáme spolu bydlet, tudíž se stále nevídáme každý den. Ale i tak, je to normalní?
někde jsem četl, že JE, že jednou vztah přejde z mileneckého vztahu do ''obyčejného'' kdy to není tak ''žhavé''.
Co si o tom myslíte? nějaké zkušnosti? rady?
děkuji

loading...
Předmět Autor Datum
Je to normální..já jsem s přítelkyní 3 rok a taky už to není tak žhavé.. U mě jde i o to ze přijdu a…
Fufinek 21.04.2016 21:24
Fufinek
Pokud vám není přes šedesát, je to divný. Teď jde o to, jestli vám to tak vyhovuje, nebo jeden trpí…
Prasak 21.04.2016 21:25
Prasak
Podle me to normalni mozna je,ale nemelo by byt! Chut na sex prece po par letech neklesa, ta tu je a…
helemese 21.04.2016 21:33
helemese
Asi je třeba napsat,kdo z vás je ten nesexuchtivý,pokud partnerka,tak musíš přeci poznat,co děláš šp…
pedrosso 22.04.2016 07:11
pedrosso
Jednoduché pravidlo. Ve vztahu je normální to, co vyhovuje oběma partnerům (protože nikoho jiného ne…
Araneus84 22.04.2016 10:59
Araneus84
Ponevadz jsem jedinej, koho by se mohla tykat tva veta "Rady co tu zazněly, ať spolu trávíte víc čas…
helemese 22.04.2016 14:05
helemese
Nebudu vyvracet nic z toho, co jsi napsal. Je to samozřejmě pravda. Ale pořád tak nějak pomíjíš/bag…
Araneus84 22.04.2016 15:57
Araneus84
Nebo to mohou působit vnější vlivy. Vyjma milence to může být zejména stres z práce/školy, přemíra p…
V.R. 22.04.2016 12:34
V.R.
Souhlas, mám to doma.
neoras 23.04.2016 11:07
neoras
Celý to považuji za provokaci. Dotaz nadhozen, nasypána hromada odpovědí, ale ten, kterýho se to týk…
Prasak 23.04.2016 11:50
Prasak
to má v <I> Třeba se konečně zadařilo a právě proto nemá čas odpovídat.
karel 23.04.2016 11:57
karel
ale vzhledem k dotazu by to bylo to, o co celou dobu usiluje. No však jo, prostě no! poslední
Prasak 23.04.2016 12:04
Prasak

Je to normální..já jsem s přítelkyní 3 rok a taky už to není tak žhavé..
U mě jde i o to ze přijdu a práce a musím 5km kni takže se podstatě nezastavim.
Takže jsem na to docela dost unaveny.

Podle me to normalni mozna je,ale nemelo by byt! Chut na sex prece po par letech neklesa, ta tu je az do duchodu. Jen neni chut na sex spolu...a to je preci problem. Jasne, ze to neni tak zhave jako prvni mesic, ale par by se mel pritahovat a vzrusovat i po letech. A pokud to tak neni, je nekde problem.

Jako pravda, ja s moji partnerkou po 6ti letech uz to taky bylo slabsi. Byly doby, kdy treba jen 3x za tyden, ale ten dalsi to mohlo byt taky 12x :-D Jednou mesicne? Kdybys mel pocit, ze to je v poradku, nepsal bys sem, ze ano.

Potrebujete nejaky novy impuls, ale jaky, to nejde rict. My vas nezname. Muze to byt konicek spolecny, muze to byt dovolena, muze to byt zarlivost...muze to byt cokoliv, co pomuze. A nebo se rozejdete. Jine moznosti nejsou, protoze to nakonec musi prestat bavit jednoho ci druhyho.

A co ty, snazis se aspon trochu taky? A nebo uz holt mas svoje jisty a tak se rozvalis na gauc s piviskem? :) Na vztahu se musi pracovat, jinak to uvadne do stereotypu a je to v riti. Pro zacatek bych ji vytahl nekam...na vylet na vikend treba. Do prirody, na koncert...co ja vim. Kazdopadne zkusit neco zmenit.

Asi je třeba napsat,kdo z vás je ten nesexuchtivý,pokud partnerka,tak musíš přeci poznat,co děláš špatně,že tě nechce,pokud ty,tak asi ženský protějšek pro tebe není to pravé ořechové ....

Jednoduché pravidlo. Ve vztahu je normální to, co vyhovuje oběma partnerům (protože nikoho jiného než vás dvou se váš vztah netýká).
Pokud to jednomu nevyhovuje = není to pro něj normální, pak je třeba to nějak začít řešit.

Rady co tu zazněly, ať spolu trávíte víc času, apod. jsou sice hezké, ale sexuální chuť na toho druhého NEZVYŠUJÍ. Právě naopak. Čím déle spolu dva lidé tráví čas, tím více klesá chuť k vzájemnému sexu. Příroda to takhle lehce zařídila a díky tomu např. neexistuje chuť na sex mezi sourozenci. Protože jsou spolu odmala.

Ponevadz jsem jedinej, koho by se mohla tykat tva veta "Rady co tu zazněly, ať spolu trávíte víc času, apod. jsou sice hezké, ale sexuální chuť na toho druhého NEZVYŠUJÍ. Právě naopak.", tak si na ni dovolim zareagovat :)

Za prve jsem nerekl, ze spolu maji travit vice casu. Jen ze maji neco podniknout. dat tomu impuls. Napriklad ted spolu celej vikend sedi u TV. Misto toho muzou nekam vyrazit. Stejne mnozstvi casu. O casu nepadlo ani slovo, zadnej strach :)

Za druhe je to blbost. Je mnoho paru, co spolu travi hodne casu a touzi po sobe i po 20ti letech. Po 4 letech bude problem uplne jinde, nez v casu. Krom toho zadna takova prima umera neexistuje.

Za treti. Priroda to zaridila velmi chytre, jak ma ve zvyku, ale uplne jinak, nez si myslis. Sourozenci na sebe nemaji chut (teda vetsinou) ze 2 duvodu. Jeden je ciste spolecensky. Uz od mala vis, ze se sestrou je to fuj :D A nikdy se diky tomu na ni nezacnes tvarit jako na sexualni objekt. Proste od mala spolu vyrustate, jako deti na neco takoveho vubec nemyslis. Tento aspoekt je tak silnej, ze spolecnost uz presvedcila mnoho homosexualu k tomu, ze jsou vlastne hetero :) Nez jim to doslo o 40 let pozdeji. Vyrustas holt v nejak nastavene spolecnosti. Ta ti urcuje, kdo se ti bude libit...dneska treba oholena stihla holka. Pred tisici lety to byla macata Venuse. Ale existuje spousta uzavrenych spolecenstvi, kde se na incest tvari pratelsteji a provozuje se dost bezne.

Priroda to zaridila ovsem na zaklade feromonu. Ty se ridi imunitnim systemem lidi. Tedy cim rozdilnejsi imunitu dva lide maji, tim je vetsi sance one "chemicke" reakce mezi nimy. Protoze sourozenci maji obdobne geny a vyrustaji ve stejnem prostredi, jejich imunita je velmi podobna. Zadne vzplanuti feromonu se konat nebude. Priroda to ovsem nezaridila primarne kvuli sourozencum. Diky tomu se generace po generaci zlepsovala nase imunita. Protoze kluk z Hané mel nejakou imunitu zvyklou na mistni viry. Holka ze Slezska mela zase imunitu na jine mutace viru. Jejich potomek mel casto na oboje. Samozrejme v dobe, kdy je svet globalnim mistem uz to neni tolik potreba. Priroda to ma zarizene ale dobre, na tom se shodnem :)

Mimochodem, tento problem docela vysvetluje obecne to, proc maji lide obecne radi exoticke typy. Evropanky sni o cernosich. Evropani cuci na brazilky ci japonky. Zatimco japonec kresli kulate velke oci, protoze mysli na evropanku :-D Priroda je totiz az tak chytra, ze se moc dobre uvedomuje, ze jedina cesta k preziti, je mit co nejruznorodejsi geny. Aneb za vsim hledej genetiku, ne horologii :)

Kolik kamaradu se spolu spustilo i pres to, ze se znaji 10 let. Stacilo trochu alkoholu :) Svet by moc dobre nefungoval, kdyby to nebylo osetreny trochu dumyslneji, nez blbou primou umerou :)

Nebudu vyvracet nic z toho, co jsi napsal. Je to samozřejmě pravda.

Ale pořád tak nějak pomíjíš/bagatelizuješ onen časový aspekt/aspekt opakovaného sexu s jednou a tou samou osobou, který existuje a JE velmi silný. Tvému tvrzení jak znáš mraky párů, kteří po sobě po 20 letech stále (sexuálně) touží moc nevěřím. Spíše to jsou různě dobří herci, kteří před okolím toto dokáží zahrát.

A abych to vysvětlil stejnou evoluční biologií, kterou používáš ty: Pokud se samec se samičkou opakovaně páří, příroda předpokládá, že po čase vznikne 1-n potomků. Čím déle spolu pár bude, tím bude n vyšší, tj. tím více jedinců s totožným genofondem vznikne. Což z pohledu druhu jako takového není dobré. Proto touha po páření s jedním a tím samým jedincem trvá jen omezeně dlouhou dobu (tj. než vznikne rozumný počet potomků s obdobným genofondem) a pak již není žádoucí, aby vznikali další, naopak je více žádoucí, aby další potomci měli jiné složení genů. Tj. aby vzniklo co nejvíce potomků s různými kombinacemi genů.

Proto dochází, zcela logicky a očekávaně, k sexuálnímu útlumu v případě párů žijících monogamně. Ano, instinkty se dají sice potlačit silou vůle/výchovou/"morálku"/apod., ale jen do určité meze a nese to s sebou samozřejmě různě velkou nespokojenost/frustraci, která se u každého může projevovat různě.

Nebo to mohou působit vnější vlivy. Vyjma milence to může být zejména stres z práce/školy, přemíra práce okolo (domácnost atd.). Při dlouhodobém zápřahu na 110% člověku nezbývá chuť ani energie na sex a věci tomu podobné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...