Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejistota

Dobrý den ! Jsou to asi 3 měsíce co se semnou rozešla přítelkyně po roce a půl vztahu. Důvod rozchodu bylo, že jsem byl moc žárlivý a nedůvěřivý. Asi týden po rozchodu, kdy jsme nebyli vůbec v kontaktu, mě kontaktovala její nejlepší kamarádka, která mě požádala, jestli bych nemohl zají ji aspoň obejmout, že to beze mě nezvládá. Po chvíli váhání jsem šel, všechno jsme si vyříkali a začali být opět v kontaktu. Řekla mi, že mě stále miluje, ale že by teď chtěla trochu více volnosti (chodit po diskotékách, být více s kamarády), ale že by si moc přála, aby jsme se spolu časem dali opět dohromady. Během našeho vztahu se přestala bavit, kvůli mě s jejím velmi dobrým kamarádem, který je zároveň i její bylvalí přítel, jejich vztah trval o něco déle než měsíc, protože zjistili, že ve vztahu si nevyhovují. Chvíli po našem rozchodu se začali opět bavit. Posílají si srdíčka do komentářů u fotek, chodí spolu ven,.. Přesto mě ujišťuje, že jsou jen velmi dobří kamarádi. Když jsem s ní, mám z ní pocit lásky radosti, že je semnou, že mě vidí,.. Ale když spolu nejsme a pouze si píšeme, občas zavoláme, stává čím dál více náladová(někdy mi říká jak mě má moc ráda a jak mě ráda uvidí, někdy je zase protivná a spíš naštvaná, že ji vůbec kontaktuji), otrávená, jakoby se vytrácel ten cit. Stále méně má na mě čas a já nevím, jestli tu už nejsem zbytečně, jestli se už nemám prostě sbalit a odejít z jejího života, bude to pro mě moc těžké, ale toto opakované a dlouhé trápení je možná ještě těžší. Mám z ní také pocit, že spíše neoceňuje to co pro ni dělám (když se jí snažím zlepšit náladu,..). Tyto všechny negativní pocity převažují v dobu, když se nevidíme. Prosím vás o váš upřímný názor, radu,.. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Můj názor: nemá to smysl udržovat. Rozbil jsi to jednou, rozbiješ to (dáte-li se dohromady) i podru…
L-Core 17.05.2016 06:21
L-Core
Také si bohužel myslím, že snažit se to táhnout dál asi v tomto případě nemá smysl. Nedůvěra i žárli…
MajklM 17.05.2016 08:52
MajklM
Takže si myslíte, že šance na to, aby jsme se stali opět spokojený pár už vymizela ? Opravdu ji moc…
StopMe 17.05.2016 15:21
StopMe
Kdybyste byli spokojený pár, nerozešli byste se. Poohlédni se jinde.
karel 17.05.2016 15:24
karel
Dobře děkuji, nějak se s tím už poperu. poslední
StopMe 17.05.2016 17:48
StopMe

Můj názor: nemá to smysl udržovat.

Rozbil jsi to jednou, rozbiješ to (dáte-li se dohromady) i podruhé. Budeš se sice snažit svou žárlivost navenek potlačovat, ale vevnitř tě to bude žrát čím dál tím více. Ona to pozná, že seš čím dál tím větší "stíhačka" a odejde podruhé. Dříve než po roce a půl.

Najdi si jinou a začni znova. S důvěrou a bez žárlivostí.

Také si bohužel myslím, že snažit se to táhnout dál asi v tomto případě nemá smysl. Nedůvěra i žárlivost ve vztahu nesmí být a pokud ten pocit stále máš a nedokážeš jej překonat, asi to nejspíš není ta pravá. Nemyslím si, že by vám to dlouhodobě fungovalo, pokud by se něco zásadně nezměnilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru