Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Teorie všeho na internetu.

Zdravím,
podle názvu vás to asi netrkne. Mám doma teď více volného času a rád bych si osvěžil základy všeho, co jsem se naučil na základní a popřípadě střední škole. Problém je, že sešity už nemám a nepamatuji si, co vše jsme probírali. Hledám nějaké ucelené stránky, kde by jednoduše bylo vše, co by člověk měl znát. Rád bych si opět připomněl Dějepis, Češtinu, Vlastivědu(Přírodopis)(Biologii) a možná i něco dalšího, ale zejména ten Dějepis, protože poslední dobou mi přijde, že jsem snad všechno zapomněl a rád bych to vše zase věděl. Stejně tak různé informace z Biologie či Chemie. Stačí mi základy, nepotřebuji stovky informací někde z Wikipedie, zvláště když ani nevím, co vlastně hledám. Pokud znáte nějaké takové dobře zpracované stránky, které by mi mohli pomoci se opět dovzdělat, budu Vám vděčný :).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky no. Ty učebnice jsou dobrý nápad, asi po nějakých sáhnu. Encyklopedie jsou hodně podrobné, ale…
FaksaClass 19.05.2016 21:18
FaksaClass
Ja si nepamatuju nic a nepovazujem sa za hlupaka. Skor povazujem za hlupakov tych ktori potrebuju ve…
MM.. 20.05.2016 18:04
MM..
Dle tebe tedy bychom se meli vykaslat na vyuku zakladnich znalosti (a na zakladkach se opravdu uci j…
helemese 20.05.2016 18:21
helemese
Zmysel vyucovania dejepisu by mal byt v tom poucit sa z toho kto co ako robil a jak sa to posralo, a…
MM.. 20.05.2016 18:38
MM..
nerozčiluj se, prdne ti cévka. abys mohl pochopit budoucnost, musíš znát minulost. řeknu ti to jiný…
kmochna 23.05.2016 05:44
kmochna
Ale nemusis k tomu znat LETOPOCTY a podobne pitchoviny. Je nejaky rozdiel v tom ked to rozbijes klad…
MM.. 23.05.2016 13:48
MM..
Horší je to možná s tebou, ty "IT specialisto na světové úrovni".
Biffas 23.05.2016 19:45
Biffas
Nepoznas ma nevies kto som tak sa prosimta zdrz dementnych poznamok poslední
MM.. 24.05.2016 18:31
MM..

Díky no. Ty učebnice jsou dobrý nápad, asi po nějakých sáhnu. Encyklopedie jsou hodně podrobné, ale nějaké obecnější by asi také šly. A je mi teda 27 nejsem nějakej děda, jen už si prostě nepamatuji všechno a to mě štve, protože nechci být za hlupáka. Chci si osvěžit dějepis(události, letopočty, vládce, dynastie, rody), zákalady chemie, základy biologie(člověk, šutrologie, zívřata, půda atp.), zeměpis(polohy všech států, rozlohy, počty obyvatel, prezidenty), ekonomii(mikro, makro, atd.). Prostě tak nějak od všeho základy, co by člověk asi mohl a měl znát.

Ja si nepamatuju nic a nepovazujem sa za hlupaka. Skor povazujem za hlupakov tych ktori potrebuju vediet v ktorom roku nejaky imbecil ozraty napisal nejaku dementnu splacaninu a dnes sa to uci na skolach, namiesto toho aby sa ucilo jak prezit.
P.S. ale zato ti zhlavy zratam odmocninu z 187 :D

Dle tebe tedy bychom se meli vykaslat na vyuku zakladnich znalosti (a na zakladkach se opravdu uci jen zaklady) a misto toho dat frackum do ruky nuz a jit do lesa ucit je zabit divocaka? :-D Nebo co si predstavit pod pojmem "ucit jak prezit"?

A takova otazecka. Prezije v dnesnim svete, v roce 2016, lepe silne, ale negramotne hovado a nebo si zije lepe vzdelany doktor, IT pracovnik ci pravnik?

Mozna se hlupakem nepovazujes. Mozna jim dokonce ani nejses, ikdyz o tom uz dost vazne pochybuju. Ale tento prispevek je hloupej teda velmi. Pokud nerozumis ani zakladnim duvodum, proc je vseobecny prehled tak dulezity a nebo netusis, proc je dulezite ucit se veci i pres to, ze je zapomenes, pripadne je nepotrebujes, pak se nevyjadruj ke skolstvi.

Zakladateli tematu drzim palce ve snaze zajimat se o svet a nebyt jen tupym zviretem, ktereho zajima jen jak se nazrat.

nerozčiluj se, prdne ti cévka.

abys mohl pochopit budoucnost, musíš znát minulost. řeknu ti to jiným způsobem. tv hra, tam zadání: tady jsou korálky na niti, dostaňte korálky ven bez porušení nitě. já u tv tenkrát řval jak blázen (bylo to těsně po revoluci). jeden jediný člověk z publika řekl slovo kladivo. věděl o gordickém uzlu. přímá logika. říkám si, že mět black out na měsíc, tak bude it specialista naprosto na nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru