Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cukrovka

Dobrý den,
obracím se především na diabetiky, spíše s otázkami na vlastní zkušenosti, ale budu samozřejmě rád za jakoukoliv odpověď. Ptám se kvůli novému kamarádovi, který cukrovku má a mně je zatím hloupé se ho na to ptát. A na internetu je to dost nepřehlédné :D

1) Je možné dostat cukrovku prvního typu během života, nebo se s tím člověk pouze rodí? Popř. Co zvyšuje riziko toho, že ji člověk dostane (kromě dědičnosti)?
2) Má tu někdo osobní zkušenost s diabetickým záchvatem? Pokud to není příliš citlivé, nezažil ho tu někdo na živo nebo dokonce na vlastní kůži? Pokud ano, jak to vypadá, jake jsou příznaky než člověk omdlí?
3) A konečně - vím, že je to dost individuální, ale jak přibližně vypadá dieta napriklad po záchvatu? Ta nejpřísnější? Co člověk nesmí jist/pít/dělat?
Předem děkuji za jakoukoli odpověď, uvítám i jine zkušenosti nebo zajímavosti na toto téma :)
K.V.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neodpovídám přesně na otázku, ale zmíním se o cukrovce 2.typu. Doporučuje se změna stravovacích návy…
1936 09.05.2018 06:01
1936
Po dvou letech ?? nový
kozakl 09.05.2018 08:54
kozakl
Po dvou letech se ozval tenhle šmudla, odpovídám jemu. 1936 [194.228.32.xxx], 09.05.2018 06:01 :beer… poslední
Yarda 09.05.2018 09:46
Yarda

Neodpovídám přesně na otázku, ale zmíním se o cukrovce 2.typu. Doporučuje se změna stravovacích návyků. Jenže na to je vhodný silný MOTIV. Ten se dá snadno získat tím, že si koupíte vlastní glukometr a budete provádět občas selfmonitoring čili sebekontrolu stavu glykemie. 10 let jsem na doporučení lékařů polykal prášky STADAMET atp. A pak jsem si koupil glukometr. Když jsem viděl na displeji glukometru ty děsivé hodnoty po konzumaci 3 rohlíků dostal jsem psychický šok a okamžitě jsem přestal jíst bílé pečivo. Hodnoty glykemie spadly do normálu. Přestal jsem polykat prášky a mám po cukrovce. KONTROLU VLASTNÍM GLUKOMETREM SILNĚ DOPORUČUJI !!!! Chce to změřit hodnoty okamžitě po probuzení a večer. A hned víte na čem jste. Silný MOTIV ke změně stravovacích návyků glukometrem určitě získáte. Někomu to určitě pomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru