Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trable s pritelkyni - aneb velky problem ve mne, nebo v ni?

Ahoj vsem,

Nechci tady z toho delat takovou malou zpovednici, ale chtel bych se zeptat, jak pripadne resit problem ve vztahu.

S pritelkyni jsme 3 roky a prozili jsme toho spolu opravdu hodne. Posledni 2 roky byly extremne emocne vypjate. Ji zemreli rodice, ja byl obvinen z neceho co jsem nespachal, udelal maturitu az na druhy pokus a do toho jsme spolu zvladli pulrocni odlouceni diky jeji studijni stazi v zahranici. Vsechny ty okolnosti ji dohnaly k uzivani antidepresiv - konkretne citalonu (SSRI) bere je jiz rok a ma je pristi tyden uz uplne vysazovat.

Problem je ale jinde.. mezi nama dvema.. nebo spis na jeji strane. Posledni 2 mesice jsme se spolu absolutne nemilovali a celkove nas vztah tak nejak intimne ochladl. Nevim, zda to prisuzovat tomu, ze statnicuje, nebo praskum kterr uziva, ale je to celkem vyrazna krize, protoze pred tydnem mi oznamila, ze si neni jista, jestli me miluje.. ma me rada, ale nevi, jestli me miluje. Udajne na ni moc tlacim, chci s ni byt kazdy den a ona zacina zjistovat, ze jsou ji nekdy moje dotyky neprijemne. Ze v kazde situaci, kdyz jsme sami spolu, tak vyzaduju sex. Celkem me ranilo to, kdyz na me vybalila "budu k tobe uplne uprimna.. sex mi chybi, ale ne s tebou" to jsem opravdu zvazoval, ze odejdu a uz se u ni neobjevim. Na stranu druhou mi tvrdi, ze to se mnou chce dat dohromady, venku me chyta za ruku, lisa se ke mne, da mi pusu, polozi mi hlavu na rameno a podobne. Nevim, jakym zpusobem to resit. Za 2 tydny mame spolu letet do zahranici na 2 mesicni brigadu a oba to bereme jako takovou "napravu" - jine prostredi, jini lide. Jak tohle vidite vy? Jak se k tomu postavit? Mam trosicku problem se zachovanim chladne hlavy a mam celkem vyrazne obavy. Na stranu druhou bych rekl, ze prave ty obavy to vsechno jeste vic kazi. Neustale se ji ptam, jestli ji jeste pritahuju, neustale ji rikam, ze ji miluju a cekam, ze mi to rekne taky. V tomhle ohledu si pripadam jak holka..

Nevim, zda podil viny maji prave zminene antidepresiva, ale urcite mam podil viny i ja. Ve sve podstate to chapu, jelikoz objektivne muzu rict, ze pritelkyne se mnou lehce mava a ja se sebou mavat necham. To asi neni zrovna dvakrat pritazlive.

Diky moc za vyslechnuti a pripadne rady, jak se zacit chovat, aby se ona zase "zamilovala"

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No jo, to znám. Situace se zhoršila a ty máš strach že ji ztratíš, proto na ni tlačíš. Věc se má tak… poslední
IkaSGC 17.06.2016 23:33
IkaSGC

No jo, to znám. Situace se zhoršila a ty máš strach že ji ztratíš, proto na ni tlačíš. Věc se má tak že musíš zvolnit. Není třeba jí říkat každý den že ji miluješ, také po ní nevyžaduj sex (protože právě to ji odradí). Buď bude ona sama chtít nebo nic. Byl jsem na tom stejně a choval jsem se stejně jako ty, skončilo to rozchodem.
Po třech letech je vztah většinou už problém, v této době je potřeba vztah buď posunout někam dál (společné bydlení, svatba, děti) a nebo rozchod. Podle toho co jsi napsal bych si moc naděje nedělal, ona vychladla a ty začínáš blbnout z toho jak s tebou cvičí. Vychladni taky, drž se na uzdě, buď za tebou přijde ona a nebo je konec, hlavně nedolejzej jako zpráskaný pes, to je pak už úplný konec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...