Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zánět eustachovy trubice

Zdravim,
asi týden jsem měl zalehlé v uchu tak jsem si další týden (v pondělí) zašel k ušnímu. Kontroloval mě a poté řekl, že mám zánět eustachovy trubice. Napsal mi 2 kapky a jovesto prášky, na zmírnění bolesti. Já ale prášky i antibiotika odmítám brát a všechno léčím "přírodní" cestou. Teď už je to další týden a nic nepomáhá, v uchu mám ještě víc zalehlé, při smrkání mně tam píchá a divně píská, asi se z toho zblázním. Jinak rýmu nemám.
Neví někdo, jak tohle léčit přírodně či co pomáhá? Mám grepové kapky, které si tam kapu, zatím 3 dny ale extra úleva to není, na netu jsem četl, že si s tím tělo dokáže poradit samo. Nevím, zda si opravdu ty léky koupit nebo ještě počkat, asi se z toho zblázním, hlavně v noci nemůžu vůbec spát.
Měl někdo podobný problém? díky za odpověď :)

Předmět Autor Datum
Komu není rady, tomu není pomoci.
mia 04.06.2016 13:01
mia
Když nechceš radu od doktora, proč k němu teda vůbec chodíš? Jít k doktorovi a pak ignorovat jeho po…
Mayhem 04.06.2016 14:53
Mayhem
No myslel jsem, že to ucho propláchne a bude to zas ok (už jednou před pár lety jsem měl něco podobn…
bumbee 04.06.2016 14:58
bumbee
Až dospěješ ty nebo tvoje mutr,tak zajděte k lékaři,nejlépe ušnímu. Možná ti ale nepomůže,pokud už j…
pedrosso 04.06.2016 16:47
pedrosso
nebo je zasažen mozek Vzhledem k povaze dotazu bych tomu i věřil. :-D
Mayhem 04.06.2016 17:39
Mayhem
No hele pro tu opatrnost co člověk bere by pochopení bylo, ale celkově podle všechno cos napsal to v…
Mojmír 04.06.2016 19:05
Mojmír
Mě jednou doktor diagnostikoval zánět močáku a já měl ledvinovou koliku (respektive jsem měl symptom…
Rainy 04.06.2016 22:27
Rainy
To, že jste měl "symptomy, které nakonec vedly ke kolice" a že vám lékař předepsal antibiotika není…
Kurt 04.06.2016 23:36
Kurt
Na písek v ledvinách mi neměl co psát antibiotika. Navíc jsem měl v kartě, že mám ledvinové kameny.… poslední
Rainy 05.06.2016 08:07
Rainy

Když nechceš radu od doktora, proč k němu teda vůbec chodíš? Jít k doktorovi a pak ignorovat jeho pokyny je při nejmenším zvláštní.

Dál jsem nepobral, proč to tady řešíš na poradně a ne s doktorem? Když ti napsal prášky (které teda nechceš), měl jsi mu říct, že je nechceš a ať navrhne alternativu. Pokud s tím má doktor nějaký problém, pak zajdi za jiným doktorem. Vyřešeno.

ikdyž tě "vyléčí" tak te doopravdy nevyléčí.

Tak hlavní je, že grepová kapka to vyřešila efektivněji.

Taky se snažím práškům vyhýbat, ty na bolest bych si nebral (to co dávají domů stejně nemá pořádný grády), vhodná (!) antibiotika to vyřeší za pár dní, takže ty bych vzal.

Mě jednou doktor diagnostikoval zánět močáku a já měl ledvinovou koliku (respektive jsem měl symptomy, které nakonec vedly ke kolice). Doktor mi napsal na 14 dní antibiotika, který jsem logicky bral absolutně zbytečně a neměly žádnej účinek. Od té doby taky bojkotuju léky, beru jen, co je nezbytný - tedy na alergii, to bych se jinak vyškrábal, vysmrkal, a vybrečel z podoby. Ale kdybych měl zalehlý ucho týden, tak bych si tam kápnul i benzín, kdyby to pomohlo. Léky na bolest k tomu nežer, ale ty kapky bych koupil. Ještě se ti to nějak víc pojeví a pak budeš brát ty prášky dvoje :-)

To, že jste měl "symptomy, které nakonec vedly ke kolice" a že vám lékař předepsal antibiotika není v rozporu - při stížené retenci moči dochází často k urologickému zánětu. Navíc mezi symptomy, které jste mu popsal, nejspíše nechybělo obtížné močení a pálení při močení. Pokud vás dále nevyšetřil (mikrobiologické vyšetření moči), pak to znamená, že nepostupoval správně, ale ne to, že ATB byla zbytečná.

Na písek v ledvinách mi neměl co psát antibiotika. Navíc jsem měl v kartě, že mám ledvinové kameny. Myslel jsem, že zjistil zánět skrz odběr moči, ale když jsem tam byl příště, doktorka mrkla do karty a říkala, že vysledoval pouze krev v moči a navíc mi napsal nějaký léky, který už mi ani napsat nesměl, protože je od novýho roku mohl psát jen urolog (byla to moje ambulance, tam se doktoři točí a pokud si neřekneš, dostaneš vždycky jinýho). Že to bylo pochybení na straně doktora uznala i ta doktorka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru