Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zánět eustachovy trubice

Zdravim,
asi týden jsem měl zalehlé v uchu tak jsem si další týden (v pondělí) zašel k ušnímu. Kontroloval mě a poté řekl, že mám zánět eustachovy trubice. Napsal mi 2 kapky a jovesto prášky, na zmírnění bolesti. Já ale prášky i antibiotika odmítám brát a všechno léčím "přírodní" cestou. Teď už je to další týden a nic nepomáhá, v uchu mám ještě víc zalehlé, při smrkání mně tam píchá a divně píská, asi se z toho zblázním. Jinak rýmu nemám.
Neví někdo, jak tohle léčit přírodně či co pomáhá? Mám grepové kapky, které si tam kapu, zatím 3 dny ale extra úleva to není, na netu jsem četl, že si s tím tělo dokáže poradit samo. Nevím, zda si opravdu ty léky koupit nebo ještě počkat, asi se z toho zblázním, hlavně v noci nemůžu vůbec spát.
Měl někdo podobný problém? díky za odpověď :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě jednou doktor diagnostikoval zánět močáku a já měl ledvinovou koliku (respektive jsem měl symptom…
Rainy 04.06.2016 22:27
Rainy
To, že jste měl "symptomy, které nakonec vedly ke kolice" a že vám lékař předepsal antibiotika není… nový
Kurt 04.06.2016 23:36
Kurt
Na písek v ledvinách mi neměl co psát antibiotika. Navíc jsem měl v kartě, že mám ledvinové kameny.… poslední
Rainy 05.06.2016 08:07
Rainy

Mě jednou doktor diagnostikoval zánět močáku a já měl ledvinovou koliku (respektive jsem měl symptomy, které nakonec vedly ke kolice). Doktor mi napsal na 14 dní antibiotika, který jsem logicky bral absolutně zbytečně a neměly žádnej účinek. Od té doby taky bojkotuju léky, beru jen, co je nezbytný - tedy na alergii, to bych se jinak vyškrábal, vysmrkal, a vybrečel z podoby. Ale kdybych měl zalehlý ucho týden, tak bych si tam kápnul i benzín, kdyby to pomohlo. Léky na bolest k tomu nežer, ale ty kapky bych koupil. Ještě se ti to nějak víc pojeví a pak budeš brát ty prášky dvoje :-)

To, že jste měl "symptomy, které nakonec vedly ke kolice" a že vám lékař předepsal antibiotika není v rozporu - při stížené retenci moči dochází často k urologickému zánětu. Navíc mezi symptomy, které jste mu popsal, nejspíše nechybělo obtížné močení a pálení při močení. Pokud vás dále nevyšetřil (mikrobiologické vyšetření moči), pak to znamená, že nepostupoval správně, ale ne to, že ATB byla zbytečná.

Na písek v ledvinách mi neměl co psát antibiotika. Navíc jsem měl v kartě, že mám ledvinové kameny. Myslel jsem, že zjistil zánět skrz odběr moči, ale když jsem tam byl příště, doktorka mrkla do karty a říkala, že vysledoval pouze krev v moči a navíc mi napsal nějaký léky, který už mi ani napsat nesměl, protože je od novýho roku mohl psát jen urolog (byla to moje ambulance, tam se doktoři točí a pokud si neřekneš, dostaneš vždycky jinýho). Že to bylo pochybení na straně doktora uznala i ta doktorka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru