Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cesta do Ameriky

Pokud je pas s biometriskými daty, je schválení ESTA (není-li nějaký problém) otázkou pár minut.
V letadle vyplníš americké celní prohlášení (rozdávají to letušky), to pak odevzdáš při imigrační kontrole. Tam také odevzdáš 4 otisky prstů a vyfotí si tě. Občas se imigrační důstojník něco zeptá (např. důvod/cíl cesty).

Letenky musíš kupovat několik měsíců dopředu či číhat na nějakou akci. Za 12k to bude s podivnými přestupy a hlavně na dlouho (moje preference je přímá linka). Obecně přes prázdniny a Vánoce jsou letenky dražší.

Tip na ubytování v NY bych měl, http://www.hojo.com/hotels/new-york/jamaica/howard -johnson-inn-queens-airtrain-jfk/hotel-overview?WI D=LC:HJ:20150901:Rio:Local&iata=00065402&iata=0006 5402
Je doslova pár minut od konečné air trainu z JFK (Jamaica Station), odkud vede "rychlíkové" metro do downtownu. Spali jsme tam 2x, spokojenost.

Na kratší přejezdy mezi většími městy jde využít dálkové autobusy (Megabus, Greyhound), při nákupu předem lze koupit lístky občas za pakatel. Za 3 lístky z NY do Washingtonu jsme platili myslím 5 dolarů (koupeno přes měsíc dopředu), Megabus měl akci "lístky od dolaru" a na každý spoj pár takových prodával.

Vnitrostátně v USA jsem neletěl.

Na Floridě jsem nebyl, neláká mě. Do LA, SF a LV se teprve chystáme :)

USA na max 8 dní je šílenost. A s cestovkou dvojnásobná.
My to máme ale jednodušší v tom, že máme v USA "zázemí".

Teď jsem se díval, z Vídně lítá Austrian Airlines do Miami bez mezipřistání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny