Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cesta do Ameriky

Ahoj všichni,

mám na vás takový dotaz, zejména na ty zkušené. Blíží se léto a v práci budu mít dovolenou, v červenci a srpnu. Nikdy jsem moc necestoval, ale poslední dobou mne to zaujalo a rád bych poznal další města, zejména Miami, Floridu nebo Los Angeles. Má první otázka zní, do jaké z těchto zemí byste v tomto období doporučili cestu? Nejraději bych navštivil Miami, maximálně třeba na 8 dní, delší volno v kuse nemám.

Další věc je samotná cesta. Předpokládám, že bude potřeba pas a případně nějaké vízum. Pas mám několik let propadlý, takže bych musel obnovit a vízum bych snad také nějak dokázal obstarat. Jak je to po příletu? Někde jsem četl, že musíte projít jakousi imigrační kontrolou, predložíte pas, zeptá se vás na nějaké věci, udělá otisky a fotku. Stále se to tak dělá?

A poslední, jak doporučujete nejlevněji cestovat? Cestovky to mají hrozně předražené. Máte někdo zkušenosti se zakoupením letenky (tam a zpět jsem viděl kolem 12 000 Kč, což jde) a zvolením hotelu?

Díky všem za rady a postřehy, v tomto směru se neorientuji :)

Předmět Autor Datum
Nejsem v tomhle oboru zkušený, ale pokud bych chtěl cestovat do Émeriky a chtěl z ní vidět víc než M… nový
Eryo 08.06.2016 13:59
Eryo
Potřebujete pas s biometrickými údaji a požádat o ESTA. Bez toho vás ani nepustí na Ruzyni do letadl… nový
jirka44 08.06.2016 17:30
jirka44
Jen doplním, dá se udělat rychlo pas, ale je to za příplatek. nový
icepower32 08.06.2016 18:38
icepower32
Děkuji všem za reakce a těším se na případné další, vše mi pomholo, díky. nový
cestovanidoameriky 08.06.2016 18:54
cestovanidoameriky
Najdi si ze kedy je na vychodnom pobrezi uraganova sezona, aby si zrovna nesiel vtedy na floridu. Al… nový
MM.. 08.06.2016 19:17
MM..
BTW. a urcite si prenajmi auto, oni amici moc autobusy nepoznaju. Ale existuju aj tam nejake, asi je… nový
MM.. 08.06.2016 19:21
MM..
Hotel si vseobecne ja rezervujem napr. na booking.com tam ked si kliknes na nejaky najdeny hotel a n… nový
MM.. 08.06.2016 19:31
MM..
Tady je formulář té celní deklarace: https://www.cbp.gov/sites/default/files/documents/ CBP%20Form%2… nový
L-Core 08.06.2016 20:10
L-Core
Len preistotu doplnim ze spravna odpoved na vsetky riadky je "NO" a treba sa podla toho aj zariadit… nový
MM.. 08.06.2016 23:59
MM..
Pokud je pas s biometriskými daty, je schválení ESTA (není-li nějaký problém) otázkou pár minut. V l… nový
L-Core 08.06.2016 20:04
L-Core
"USA na max 8 dní je šílenost." jak to myslíš nový
Mojmír 08.06.2016 20:38
Mojmír
Počítej s tím, že minimálně dva dny zabiješ dopravou tam a zpět. Zůstane ti 6 dní - copak to stojí z… nový
L-Core 08.06.2016 21:09
L-Core
A jeden den zabije spanim od poobedia do 2 v noci :-D resp. sibnutym stavom z posunu. P.S. ale mysli… nový
MM.. 08.06.2016 23:55
MM..
sibnutym stavom z posunu good point. Mně se na Jet Lag osvědčil Melatonin, druhý den po příletu už… nový
jirka44 09.06.2016 07:23
jirka44
Díky všem za odpovědi. Kdybych jel, tak na tu dobu 8 dní bych volil jen jeden stát, celou dobu bych… nový
cestovanidoameriky 09.06.2016 11:08
cestovanidoameriky
Tak a preco nie 2tyzdne 2staty? Ale zavisi ze co chces vidiet, ono zas tam az tolko toho neni. poslední
MM.. 09.06.2016 15:43
MM..

Nejsem v tomhle oboru zkušený, ale pokud bych chtěl cestovat do Émeriky a chtěl z ní vidět víc než Mekáče, tak nezařizuji hotel, ale seženu auto a 8 dní se projíždím a poznávám krásy(buď v klidu, v přírodě nikoho nepotkáš)

Potřebujete pas s biometrickými údaji a požádat o ESTA. Bez toho vás ani nepustí na Ruzyni do letadla. Takže máte co dělat, abyste to stihnul, protože Estu můžete žádat až budete mít v ruce pas a to odhaduju tak za měsíc.
EDIT: ESTA stojí 14USD a platí se přes internet v průběhu registrace a nebere to každou kartu, počkejte, jestli se tu neobjevi L-Core, ten to myslím nedávno absolvoval
EDIT2: tady to máš hezky pohromadě:
http://chcidoameriky.cz/prehledne-15-kroku-jak-pos tupovat-pri-ceste-do-usa

Najdi si ze kedy je na vychodnom pobrezi uraganova sezona, aby si zrovna nesiel vtedy na floridu. Ale tusim ze to neni v lete :)
V lietadle ti daju dotaznik ze ci nie si terorista, musis zaskrtnut ze nie si. A ani ze neperies pre mafianov spinave peniaze ci co tam bolo :D
Potom po pristati budes cakat jak debil v dlhej rade, az prides na radu tak uradnik si zobere otisky a obrazok cez kameru a pokeca si, opyta sa ta asi ze kam ides a jak dlho, ide mu asi hlavne o to ze ci tam nechces zostat/robit, ja som mu zvycajne povedal ze idem na 2tyzdne tam a tam na skolenie a mam rezerovovany tam hotel a spiatocnu letenku o 2tyzdne, to boli asi dostatocne argumenty, pustil ma :D (P.S: ale bolo to ca tusim pred 6rokmi naposledy, neviem co sa odvtedy zmenilo)

Hotel si vseobecne ja rezervujem napr. na booking.com tam ked si kliknes na nejaky najdeny hotel a na zobrazit mapu, tak vidis aj okolite hotely aj s cenami hned na mape (chod mysou nad nich), treba na to kreditku s povolenymi platbami cez internet. A aj vseobecne v USA je idealne mat kreditku Visa alebo MasterCard embosovanu (fyzicky vytrcajuce cisla), lebo oni tie nase karty asi vysmeju. Bez kreditky nie si doveryhodny. Ale normalne sa da platit cash v shopoch aj vsade, len hotel asi bude chciet kreditku (ale asi zavisi jaky, urcite su aj nejake za cash).

A v kalifornii su semafory zapichnute az za krizovatkou, ale zastat musis uz pred krizovatkou, lebo ked pojdes az po semafor tak zostanes stat v strede krizovatky :D A doprava sa da odbocovat aj na cervenu, ale davas prednost kazdemu. Na floride neviem tam som nebol.

P.S. a pozor aj na to ze co sa tam nesmie dovazat, nejake maso alebo potraviny ti asi zoberu a vyhodia hned ak nahodou najdu a este by ti dali aj pokutu, potraviny vseobecne su vacsina asi zakazane zhlavy neviem ja som radsej nenosil nikdy ziadne.

Pokud je pas s biometriskými daty, je schválení ESTA (není-li nějaký problém) otázkou pár minut.
V letadle vyplníš americké celní prohlášení (rozdávají to letušky), to pak odevzdáš při imigrační kontrole. Tam také odevzdáš 4 otisky prstů a vyfotí si tě. Občas se imigrační důstojník něco zeptá (např. důvod/cíl cesty).

Letenky musíš kupovat několik měsíců dopředu či číhat na nějakou akci. Za 12k to bude s podivnými přestupy a hlavně na dlouho (moje preference je přímá linka). Obecně přes prázdniny a Vánoce jsou letenky dražší.

Tip na ubytování v NY bych měl, http://www.hojo.com/hotels/new-york/jamaica/howard -johnson-inn-queens-airtrain-jfk/hotel-overview?WI D=LC:HJ:20150901:Rio:Local&iata=00065402&iata=0006 5402
Je doslova pár minut od konečné air trainu z JFK (Jamaica Station), odkud vede "rychlíkové" metro do downtownu. Spali jsme tam 2x, spokojenost.

Na kratší přejezdy mezi většími městy jde využít dálkové autobusy (Megabus, Greyhound), při nákupu předem lze koupit lístky občas za pakatel. Za 3 lístky z NY do Washingtonu jsme platili myslím 5 dolarů (koupeno přes měsíc dopředu), Megabus měl akci "lístky od dolaru" a na každý spoj pár takových prodával.

Vnitrostátně v USA jsem neletěl.

Na Floridě jsem nebyl, neláká mě. Do LA, SF a LV se teprve chystáme :)

USA na max 8 dní je šílenost. A s cestovkou dvojnásobná.
My to máme ale jednodušší v tom, že máme v USA "zázemí".

Teď jsem se díval, z Vídně lítá Austrian Airlines do Miami bez mezipřistání.

Díky všem za odpovědi. Kdybych jel, tak na tu dobu 8 dní bych volil jen jeden stát, celou dobu bych se tedy pohyboval v jeho okolí procházel se apod. Kdybych chtěl poznat více států, tak to si vezmu dovolenou třeba na měsíc a pak je nějaká šance poznat toho více.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru