Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cesta do Ameriky

Ahoj všichni,

mám na vás takový dotaz, zejména na ty zkušené. Blíží se léto a v práci budu mít dovolenou, v červenci a srpnu. Nikdy jsem moc necestoval, ale poslední dobou mne to zaujalo a rád bych poznal další města, zejména Miami, Floridu nebo Los Angeles. Má první otázka zní, do jaké z těchto zemí byste v tomto období doporučili cestu? Nejraději bych navštivil Miami, maximálně třeba na 8 dní, delší volno v kuse nemám.

Další věc je samotná cesta. Předpokládám, že bude potřeba pas a případně nějaké vízum. Pas mám několik let propadlý, takže bych musel obnovit a vízum bych snad také nějak dokázal obstarat. Jak je to po příletu? Někde jsem četl, že musíte projít jakousi imigrační kontrolou, predložíte pas, zeptá se vás na nějaké věci, udělá otisky a fotku. Stále se to tak dělá?

A poslední, jak doporučujete nejlevněji cestovat? Cestovky to mají hrozně předražené. Máte někdo zkušenosti se zakoupením letenky (tam a zpět jsem viděl kolem 12 000 Kč, což jde) a zvolením hotelu?

Díky všem za rady a postřehy, v tomto směru se neorientuji :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je pas s biometriskými daty, je schválení ESTA (není-li nějaký problém) otázkou pár minut. V l…
L-Core 08.06.2016 20:04
L-Core
"USA na max 8 dní je šílenost." jak to myslíš
Mojmír 08.06.2016 20:38
Mojmír
Počítej s tím, že minimálně dva dny zabiješ dopravou tam a zpět. Zůstane ti 6 dní - copak to stojí z…
L-Core 08.06.2016 21:09
L-Core
A jeden den zabije spanim od poobedia do 2 v noci :-D resp. sibnutym stavom z posunu. P.S. ale mysli…
MM.. 08.06.2016 23:55
MM..
Díky všem za odpovědi. Kdybych jel, tak na tu dobu 8 dní bych volil jen jeden stát, celou dobu bych…
cestovanidoameriky 09.06.2016 11:08
cestovanidoameriky
Tak a preco nie 2tyzdne 2staty? Ale zavisi ze co chces vidiet, ono zas tam az tolko toho neni. poslední
MM.. 09.06.2016 15:43
MM..

Pokud je pas s biometriskými daty, je schválení ESTA (není-li nějaký problém) otázkou pár minut.
V letadle vyplníš americké celní prohlášení (rozdávají to letušky), to pak odevzdáš při imigrační kontrole. Tam také odevzdáš 4 otisky prstů a vyfotí si tě. Občas se imigrační důstojník něco zeptá (např. důvod/cíl cesty).

Letenky musíš kupovat několik měsíců dopředu či číhat na nějakou akci. Za 12k to bude s podivnými přestupy a hlavně na dlouho (moje preference je přímá linka). Obecně přes prázdniny a Vánoce jsou letenky dražší.

Tip na ubytování v NY bych měl, http://www.hojo.com/hotels/new-york/jamaica/howard -johnson-inn-queens-airtrain-jfk/hotel-overview?WI D=LC:HJ:20150901:Rio:Local&iata=00065402&iata=0006 5402
Je doslova pár minut od konečné air trainu z JFK (Jamaica Station), odkud vede "rychlíkové" metro do downtownu. Spali jsme tam 2x, spokojenost.

Na kratší přejezdy mezi většími městy jde využít dálkové autobusy (Megabus, Greyhound), při nákupu předem lze koupit lístky občas za pakatel. Za 3 lístky z NY do Washingtonu jsme platili myslím 5 dolarů (koupeno přes měsíc dopředu), Megabus měl akci "lístky od dolaru" a na každý spoj pár takových prodával.

Vnitrostátně v USA jsem neletěl.

Na Floridě jsem nebyl, neláká mě. Do LA, SF a LV se teprve chystáme :)

USA na max 8 dní je šílenost. A s cestovkou dvojnásobná.
My to máme ale jednodušší v tom, že máme v USA "zázemí".

Teď jsem se díval, z Vídně lítá Austrian Airlines do Miami bez mezipřistání.

Díky všem za odpovědi. Kdybych jel, tak na tu dobu 8 dní bych volil jen jeden stát, celou dobu bych se tedy pohyboval v jeho okolí procházel se apod. Kdybych chtěl poznat více států, tak to si vezmu dovolenou třeba na měsíc a pak je nějaká šance poznat toho více.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru