Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pes nemoze na nohy

Zdravim, dedo ma 15rocneho nemeckeho spica je hluchy ale to neni nejak vazne, problem je v tem ze nemoze na zadne nohy, teda chodi ale pocas chodenia pada zo strany na stranu,alebo si sedne a nemoze sa postavit, tiez som si vsimol ze pred zadnyma nohama na chrbtici ma ako keby nejaky obluk, bojim sa o neho a bojim sa aj zavolat lekara ze povie ze jedina moznost je ho utratit ale to nechcem lebo zijem s nim od svojeho 1.roka, tak sa pytam najprv tu neviete co to moze sposobovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže jen proto, že máš toho psa "rád" mu radši neulevíš od bolesti a nechceš ho vzít k veterináři.… nový
V.R. 14.06.2016 13:45
V.R.
K veterináři rozhodně zajít. nenecháš uspat a radši ho necháš pomalu umírat s bolestmi? Tohle se s… nový
karel 14.06.2016 13:57
karel
Já si za tímhle názorem stojím i u lidí. Byť tam je to ošemetnější. Nicméně je fakt, že mnoha domácí… nový
V.R. 14.06.2016 14:52
V.R.
ten poslední krok musel absolvovat před půl rokem dědeček s pejskem. já bych na to sílu neměl. co kd… nový
kmochna 14.06.2016 21:07
kmochna
je fakt, že mnoha domácím mazlíčkům je umožněno zemřít důstojněji, než mnoha lidem (viz. LDN, podled… nový
RITCHI 14.06.2016 21:08
RITCHI
Se mi po přečtení tohoto tématu vybavila věta ze South parku: "Zabráníme jim v sebevraždě za každou… nový
Araneus84 15.06.2016 16:32
Araneus84
Tak ono kazdej, kdo je prilis velky posera na utraceni, "nema silu" a nebo proste nesouhlasi s eutan… poslední
helemese 21.06.2016 22:10
helemese

Takže jen proto, že máš toho psa "rád" mu radši neulevíš od bolesti a nechceš ho vzít k veterináři. A pokud ti veterinář řekne, že už se jen trápí, tak ho taky nenecháš uspat a radši ho necháš pomalu umírat s bolestmi? Ano, opravdu toho psa miluješ, to je vidět... :-|
P.S. Problémy pohybového aparátu jsou bolestivé vždy
Takže k vetovi a okamžitě.

je fakt, že mnoha domácím mazlíčkům je umožněno zemřít důstojněji, než mnoha lidem (viz. LDN, podlední stadia rakovin atp.)

S tím 100% souhlasím, umírala mi takhle máma, tak vím o čem mluvím. Málokdo si umí představit ten strašný pocit bezmoci, když Vás matka prosí, abyste jí pomohl umřít a ukončit utrpení... Povolení eutanázie by bylo jen dobrodiní.

Tak ono kazdej, kdo je prilis velky posera na utraceni, "nema silu" a nebo proste nesouhlasi s eutanazii (ponevadz ono to je eutanazie), bych doporucil exkurzi po LDNkach a semtam mit moznost videt zvlast vypecene pripady. Takova rakovina kosti v poslednim stadiu, kdy uz nepomahaji ani leky na bolest a neni zadna sance na vyleceni...jen par mesicu lezet v bolestech a trpet, kdy se naopak lekari musi snazit akorat co nejvice prodlouzit toto utrpeni...to je akorat postaveny na hlavu. Ono tyden s takovym clovekem a sila by se nasla.

Ja psa nechal utratit a nikdy jsem nelitoval ani sekundu a tezky to nebylo. Tezky bylo se den co den divat na psa, ktery uz viditelne nema zadnou radost ze zivota, jen bolest. To bylo tezky. Nechat ho trapit a umrit nekdy po dalsich 3 silenych mesicich neni nic jineho, nez sobeckou zalezitosti. Ale chapu, ono je to holt jednodussi, nez prevzit zodpovednost.

A doufam, ze jestli ja nekdy skoncim s nevylecitelnou nemoci v bolestech nekde na LDN, tak uz bude eutanazie zakonna.

A pro Weneya - jdi do...ty slaboskej posero! Nechas trpet psa jenom proto, protoze jsi takovej slaboch. Ooo, co kdyby rekl neco skaredyho, buuu. A co kdyz mu da prasky proti revmatu a tvemu psovi se vylozene ulevi? Ale ne, radsi ho nechame trpet, na co pospichat. Tak snad nekdy zacnes byt chlapem...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru