Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem servis bicykla (znacky komponentov)

Nazdar, po prvykrat by som chcel spravit "generalnu udrzbu" mojho bicykla a neviem, ake znacky komponentov pouzit. Ake su solidne znacky a ma zmysel kupovat veci priamo zo znacky vyrobcu bicykla alebo su iba zbytocne predrazene? Jedna sa mi v prvom rade o zaklad potrebny k jazde - duse, plaste, retaz, pripadne este brzdy (mech. kotucove). Bavime sa o "horskom" bicykli Merida v cene cca 20 000 SK. Nechcem pouzit najlacnejsie shitove noname diely, no na druhej strane ani nechcem udrzbu zbytocne predrazit. dik za pripadne rady

//
pohodlnym riesenim by urcite bolo zaniest ho do servisu, ale na ten nemam cas ani peniaze...

Předmět Autor Datum
Netuším, kde bydlíš (jestli na nějaké horské samotě 26km od civilizace) :-), ale odvézt a dovézt kol…
L-Core 27.06.2016 07:46
L-Core
Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc No, mna len komponenty cez eshop stali cca 100€ (a aj na takej… poslední
blue5 16.07.2016 18:04
blue5
Tak duše a pláště nejsou stejně výrobky "výrobcu bicykla", ale nechává si je dělat pod svou značkou.…
Kurt 27.06.2016 11:12
Kurt

Netuším, kde bydlíš (jestli na nějaké horské samotě 26km od civilizace) :-), ale odvézt a dovézt kolo do servisu bude rychlejší než se s tím patlat sám. Alespoň u mě určitě ;-)

Já to dělal loni u třech "trekových" (obyčejných) kol po cca 10-12 tisících Kč, po cca 8 letech (moc ale nejezdíme). Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc (to jsme doplňovali i svítidla a na jednom kole se měnilo sedmikolečko).

Značky jsem nechal na nich, nejsem Sagan, nepotřebuji no nejlepší. Stačí, když mě doveze na pole, do hospody a dovede z hospody ;-)

Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc

No, mna len komponenty cez eshop stali cca 100€ (a aj na takej drobnosti ako 2x sada brzdovych platniciek som oproti kamennemu servisu usetril cez 10€) a teraz este platit za pracu, to by som sa dostal na min. 150-200€. A zarabam minimalnu mzdu, takze vacsia polovica vyplaty v ... Okrem toho som to bral ako "challenge", kedze som predtym nikdy neopravoval ani defekt.

Zrovna vela konkretnych rad som tu nedostal, takze ak by niekto riesil podobny problem:
platnicky isli od vyrobcu brzd (Shimano) - bez problemov
prislusenstvo (rukavice, prenosna pumpicka, zamok) a madla znacky Longus/HQBC - bol som prekvapeny velmi solidnym spracovanim, bol som zmiereny s tym, ze pojde o shit
duse/plaste a monterpacky od Schwalbe - po slabom tyzdni jazdenia do prace tazko hodnotit, ale jazdi sa mi na nich skvele a pri montazi posobili mohutne (v podstate rovnako ako stare plaste, tie boli od Maxxisu), uvidim ako budu vyzerat po roku.

Tak duše a pláště nejsou stejně výrobky "výrobcu bicykla", ale nechává si je dělat pod svou značkou. Čili duše podle rozměrů těch současných, značka klidně Rubena. Pláště potom spíše podle terénu - rozdílné pláště jedou jinak na blátě, písku, ale liší se taky odolností vůči defektu (odolnější jsou zase o něco těžší), atd. Co se týká brzd, tak tam půjde o výměnu destiček - nejlepší cesta je vzít ty, které doporučuje výrobce brzd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru