Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem servis bicykla (znacky komponentov)

Nazdar, po prvykrat by som chcel spravit "generalnu udrzbu" mojho bicykla a neviem, ake znacky komponentov pouzit. Ake su solidne znacky a ma zmysel kupovat veci priamo zo znacky vyrobcu bicykla alebo su iba zbytocne predrazene? Jedna sa mi v prvom rade o zaklad potrebny k jazde - duse, plaste, retaz, pripadne este brzdy (mech. kotucove). Bavime sa o "horskom" bicykli Merida v cene cca 20 000 SK. Nechcem pouzit najlacnejsie shitove noname diely, no na druhej strane ani nechcem udrzbu zbytocne predrazit. dik za pripadne rady

//
pohodlnym riesenim by urcite bolo zaniest ho do servisu, ale na ten nemam cas ani peniaze...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Netuším, kde bydlíš (jestli na nějaké horské samotě 26km od civilizace) :-), ale odvézt a dovézt kol…
L-Core 27.06.2016 07:46
L-Core
Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc No, mna len komponenty cez eshop stali cca 100€ (a aj na takej… poslední
blue5 16.07.2016 18:04
blue5

Netuším, kde bydlíš (jestli na nějaké horské samotě 26km od civilizace) :-), ale odvézt a dovézt kolo do servisu bude rychlejší než se s tím patlat sám. Alespoň u mě určitě ;-)

Já to dělal loni u třech "trekových" (obyčejných) kol po cca 10-12 tisících Kč, po cca 8 letech (moc ale nejezdíme). Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc (to jsme doplňovali i svítidla a na jednom kole se měnilo sedmikolečko).

Značky jsem nechal na nich, nejsem Sagan, nepotřebuji no nejlepší. Stačí, když mě doveze na pole, do hospody a dovede z hospody ;-)

Stálo to sakumprásk kolem 4-5 tisíc

No, mna len komponenty cez eshop stali cca 100€ (a aj na takej drobnosti ako 2x sada brzdovych platniciek som oproti kamennemu servisu usetril cez 10€) a teraz este platit za pracu, to by som sa dostal na min. 150-200€. A zarabam minimalnu mzdu, takze vacsia polovica vyplaty v ... Okrem toho som to bral ako "challenge", kedze som predtym nikdy neopravoval ani defekt.

Zrovna vela konkretnych rad som tu nedostal, takze ak by niekto riesil podobny problem:
platnicky isli od vyrobcu brzd (Shimano) - bez problemov
prislusenstvo (rukavice, prenosna pumpicka, zamok) a madla znacky Longus/HQBC - bol som prekvapeny velmi solidnym spracovanim, bol som zmiereny s tym, ze pojde o shit
duse/plaste a monterpacky od Schwalbe - po slabom tyzdni jazdenia do prace tazko hodnotit, ale jazdi sa mi na nich skvele a pri montazi posobili mohutne (v podstate rovnako ako stare plaste, tie boli od Maxxisu), uvidim ako budu vyzerat po roku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru