Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návratnost špatných činů, nebo jen plané filozofování? Existuje Karma?

Ahoj, hned předem bych chtěl poděkovat všem, kteří tohle přečtou.. Je to 4 měsíce, co se se mnou rozešla má přítelkyně. Byli jsme spolu poměrně dlouho.. cca 3 roky a pár měsíců. Nebudu popírat, že mě to nezasáhlo.. zasáhlo a hodně.. po rozchodu jsem měsíc nebyl schopný jíst, spát, prostě nic. Teď se situace lehce změnila, ale pořád je tady stesk, chybění říct někomu důležité věci mého života a podobně. Nevím, jestli tohle ještě někdy přejde.. možná až najdu nějakou jinou přítelkyni.

Ale teď k věci.. rozchod a poslední měsíce vztahu nebyly hezké.. přítelkyně na mě byla velmi hrubá, drzá, slovníma urážkama nešetřila a občas přiletěla i facka, když se ji nějaký názor nelíbil. Neustále mi bylo předhazováno, jak jsem špatný chlap a že její příští partner bude rozhodně starší a vyspělejší.. chovám se totiž údajně jako dítě. Na vánoce ode mě dostala řidičák.. fakt, že autoškolu udělala asi na po 4té, by byl ještě v pořádku.. dneska prostě od zkoušek vyhazují záměrně.. nicméně po vydání řidičáku (pamatuji si to přesně) v pondělí, na mě tlačila, abych ji půjčil své auto.. půjčil jsem.. hned v úterý ho rozstřelila.. samozřejmě její chyba to nebyla, ta druhá ženská neměla na té cestě prostě co dělat!! Nějak jsem to zkousl... po asi 2 měsících na mě začala opět tlačit, ať ji půjčím auto mých rodičů.. její sestra mi totiž taky půjčuje auto (podotýkám, že její sestra půjčila auto mi a ne ji...) odmítl jsem.. řekl jsem ji, že nedám do ruky začátečníkovi řidiči auto, které má 240 koní.. odehrávalo se to celé v restauraci.. přiletěla mi před všema taková facka, až jsem se divit nestačil.. rozlila karafu vody, zatopila mi telefon a s brekem utekla pryč. Já pomohl servírce uklidit nepořádek po nás, zaplatil útratu, a šel ji ven utírat slzy.

každý děláme chyby a ve vztahu je to tak, že chyby dělají oba. Já byl vždycky ten, který to chtěl za každou cenu zachránit.. nicméně občas už to byly takové situace, kdy jsem se zastavil a říkal si, jak je tohle vůbec možné.. ona nevycházela absolutně s nikým.. s každým člověkem s kterým byla delší dobu, ať už to byli kamarádi, vyučující ve škole.. s každým měla nějaký problém.. na nikom nenechala nit suchou. Vrcholem bylo, když mi po roce vztahu oznámila, že nevychází s mou matkou a že pokud s ní budu v kontaktu a neodstěhuju se od ni, tak se se mnou rozchází. Všichni moji kamarádi byli hloupí a čas se trávil jenom s ní.. nevím.. netvrdím, že jsem v tom vztahu taky neudělal žádnou chybu (podotýkám, že nikdy to nebyla fatální chyba jako například nevěra.. to bych se nemohl sám na sebe podívat..) pořád jsem tak nějak zoufale toužil dát to dohromady.. nevyšlo to..

Teď se vás chci zeptat.. chci se zeptat na názor.. myslíte si, že se ji tohle někdy vrátí? Po tom rozchodu jsem byl strašně zbořený a chtěl jí samozřejmě zpátky.. teď se to přehouplo do jiného stádia.. strašně bych si přál, aby ji to jednou došlo.. aby si uvědomila, co udělala, aby toho prostě jednou litovala.. vím, že to je asi plané bědování a nic podobného jako zplacení špatné karmy neexistuje, ale pro mě by to bylo neskutečné zadostiučinění.. vždy jsem se strašně snažil.. byla pro mě opravdu hodně důležitým člověkem.. jen ona to nějak neviděla a všechny ty věci brala jako samozřejmost. Co myslíte vy? Díky za reakce :-)

loading...
Předmět Autor Datum
Z téhle IP je to vždycky dlouhé povídání, třeba tady ta emočně chladná, co státnicuje. Zdravý organ…
karel 21.08.2016 15:37
karel
:-D aspoň se kolikrát člověk pobaví. Možná to psala jeho přítelkyně ze stejného notebooku. nový
CreativanDevil 21.08.2016 15:46
CreativanDevil
Treba.. ji vadili ty.. tvoje dvojtecky.. . nový
Dwane Dibbley 21.08.2016 16:50
Dwane Dibbley
Prejde ta to rychlo, neurobil si ziadnu chybu, a prestan riesit ze co s nou bude alebo nebude, mozes… nový
MM.. 22.08.2016 01:25
MM..
Pokud je pravda co tu píšeš, tak se chováš fakt jako malé děcko. Kdyby ses choval jako chlap, tak už… nový
Yarda 22.08.2016 16:11
Yarda
Někdy je návratnost i okamžitá (instant karma). Ale na to musí být člověk poučitelný. nový
__ 05.09.2016 00:05
__
Jestli ona to spis nebude pravdepodobnost ala teorie velkych cisel. poslední
Dwane Dibbley 05.09.2016 07:01
Dwane Dibbley

Pokud je pravda co tu píšeš, tak se chováš fakt jako malé děcko. Kdyby ses choval jako chlap, tak už bys ji dávno ze svého života vyrazil skrz zavřené dveře a ještě by sis odplivnul.
Ale spíš se ti to jen zdálo a ráno ses probudil s rukou v nočníku.
:puff::beer:

A co se týká návratnosti zlých činů:
Ve firmě co jsem měl potěšení být zaměstnaný jsem se domohl vlastní kanceláře, kde jsem mohl mít i archív co jsem obhospodařoval, tak jsem nemusel lítat před půl fabriky, když jsem potřeboval nějaké lejstro. Ale přišel nový magor ...eee manager, přivedl si svou asistentku, taková důležitá čůza, a ta hned přeorganizovávala zavedený pořádek a já jsem o svou kancelář přišel. Ale netrvalo to dlouho, pan magor ...eee manager odešel (nebo byl vyhozen, přesně nevím) a ta paní pak po dílně rozvážela na dvoukoláku materiál.
Vždy, když jsem ji viděl jak rejdí s dvoukolákem po dílně jsem si pomyslel, že Boží mlýny mlely tentokrát dost rychle.
:-D:-D:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...